Moskisvet.com
d2e1ebb780_63260931

Kolesarstvo

Noro! To se je Slovencu zgodilo prvi dan dirke po Franciji

M. A.
05. 07. 2024 08.53
0

V nagradni igri "Tour tvojega življenja" smo iskali strastnega ljubitelja kolesarstva, ki bi dobil edinstveno priložnost spremljati eno najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu kot asistent v ekipi Mateja Mohoriča. Izmed skoraj 200 prijavljenih je žirija izbrala Gala Primožiča, ki je s svojo strastjo do kolesarstva, spontanostjo in sproščenostjo prepričal žirijo. Na dirko po Franciji je odpotoval 26. junija, kar pomeni, da je njegova avantura že v polnem zagonu. Pred vami je že prva epizoda, v kateri je spoznal ekipo, ki skrbi za kolesa, in se odpravil na predstavitev ekip. Oglejte si jo in se potegujte za super nagrado.

Dirka po Franciji 2024 je že 111. izvedba dirke po Franciji. Začela se je 29. junija v Firencah v Italiji, končala pa se bo 21. julija v Nici. Start dirke je bil prvič v zgodovini v Italiji, cilj pa zaradi priprav na olimpijske igre prvič v zgodovini izven Pariza. Gal Primožič, srečni zmagovalec naše velike nagradne igre, je že tam. "Kocine mi stojijo pokonci, vse zvezde so tukaj. Komaj čakam na začetek," je dejal Gal, ko se je odpravil na startno točko znamenite dirke. V videu preverite, kako so se odvili prvi dnevi.

To pa je šele prva od petih epizod, ki vas čakajo v tej seriji. Ne pozabite nas spremljati še naprej, saj Gala čakajo številne zanimive dogodivščine.

Hitro je ugotovil, da je časovnica na dirki precej natrpana

Srečni zmagovalec Gal je kar hitro občutil, da časovnica na Dirki po Franciji ni lahka. Vsak trenutek dneva je skrbno načrtovan, od treningov do predstavitev in tehničnih pregledov koles. "Vsak dan je zelo pester," je povedal. Presenečen je bil nad tem, kako hitro opravijo stvari, ki njemu vzamejo več ur. "Vidi se, da so veliki profesionalci."

"Danes se gremo malo zapeljat, da zadihamo, zašvicamo," mu je časovnico prvega dne predstavil Matej Mohorič. Zaupal mu je, da morajo nujno testirati tudi kolesa, saj so mehaniki najverjetneje zamenjali kakšno komponento. "Vse mora delati brezhibno.'' Na koncu dneva pa jih je že čakala težko pričakovana predstavitev ekip, kjer so bile vse oči uprte v vrhunske kolesarje.

Dobil je odgovor na vprašanje, ki si ga zastavljajo številni oboževalci kolesarstva po vsem svetu

Njegov prvi vpogled v zakulisje je bilo srečanje z mehaniki, ki skrbijo, da so kolesa tekmovalcev res brezhibna. Spoznal se je s Filipom Tišmo, tehničnim koordinatorjem. "Srečni zmagovalec mi bo lahko postavil vsa tehnična vprašanja," je povedal, še preden se je srečal z Galom.

Gal je takoj opazil, da je to področje zelo pomembno, saj imajo poseben tovornjak samo za mehanike in kolesa, ki jih je več, kot si morda predstavljate. Pripravljen je bil, da izve, kako vse skupaj poteka. "V tem vozilu se transportirajo vsa kolesa. Ko pridemo na dirko, so kolesa vpeta v vozilo, nato se jih da dol in se jih preveri," mu je zaupal mehanik Filip.

Gal je videl, da je v vozilu precej koles, in zato ga je takoj zanimalo, koliko koles je notri. "Vse skupaj je tukaj 38 cestnih koles, potem pa še 14 kronometer koles," mu je odgovoril. Med posameznimi etapami prihaja do določenih sprememb. Trenutno je v ekipi pet mehanikov, a bo prišel tudi šesti, ko bo na vrsti del proge, kjer je makadam. "Koliko se pa gume polnijo?" je vprašal. To je zadnja leta glavno vprašanje, zato ga je Filip pričakoval. "To je predvsem zato, ker je prišlo do spremembe iz tabularjev na tuble," je pojasnil. 

Gal je lahko mehanika vprašal vse, kar je želel.
Gal je lahko mehanika vprašal vse, kar je želel. FOTO: Arhiv naročnika

'Brez dvoma je čutiti utrip dirke po Franciji'

Kot bi mignil, je bil čas za predstavitev ekip. Tam so bile že gruče oboževalcev v pričakovanju kolesarjev. Vzdušje je bilo na vrhuncu, ko so se pojavili na odru. "Divje je, brez dvoma je čutiti utrip dirke po Franciji," je povedal Gal. Že, ko se je skupaj z ekipo vozil do prizorišča, je bil navdušen. "Zelo lepo je to videti, tako da uživam," nam je zaupal srečnež. Tudi Mateju Mohoriču je zaupal, da je čisto druga stvar, ko dirko doživiš v živo. "Komaj čakam na začetek."

Kot je povedal, se avantura njegovega življenja sploh še ni začela. Vas zanima, kaj vse še sledi? Spremljate Gala še naprej in se potegujte za super nagrade. Tokrat je Hervis za vas pripravil športni nagradni paket. Štirim srečnežem, ki bodo pravilno odgovorili na vprašanje, na katerega odgovor se skriva v epizodi, bomo podarili paket darilnega bona za 30 evrov in kape. Oddajte svoje podatke in se uvrstite v žrebanje!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492