Moskisvet.com
Tour tvojega življenja, 2. epizoda

Kolesarstvo

'Res moraš imeti rad svoje delo, da to počneš ali pa biti malo nor.'

M. A.
09. 07. 2024 07.45
0

V nagradni igri "Tour tvojega življenja" smo iskali kolesarskega navdušenca, ki bi dobil priložnost spremljati dirko po Franciji kot pomočnik v ekipi Mateja Mohoriča. Med mnogimi prijavljenimi je žirija izbrala Gala Primožiča, ki je na dirko odpotoval par dni pred začetkom. V prvi epizodi smo že videli njegove prve dni na tem nepozabnem potovanju. Zelo hitro se je prilagodil napornemu urniku dirke, a to je bil šele začetek njegove pustolovščine. V epizodi, ki vas čaka v članku, bo spoznal kuharje, nutricioniste in vse tiste, ki skrbijo za to, da imajo kolesarji energijo za izjemne dosežke. Poglejte si video, odgovorite na vprašanje in sodelujte v še eni super nagradni igri.

Dirka po Franciji 2024 se je začela 29. junija v Firencah v Italiji in se bo zaključila 21. julija v Nici. Na startno točko se je že par dni pred začetkom dirke odpravil tudi naš srečni izbranec Gal Primožič, ki je v prvih dneh avanture spoznal ekipo, ki skrbi za kolesa ter se udeležil predstavitve ekip. Tokrat pa bo spoznal vse skrivnosti prehrane kolesarjev. 

"Dolg dan je bil, jaz sem že malo utrujen in lačen po treningu, zato sem te pripeljal kuhinjo, kjer boš spoznal našega kuharja," ga je v nov dan pospremil kolesar Matej Mohorič. Po tem pozdravu je Gal slutil, da ga čaka še eno razburljivo poglavje v njegovi avanturi. V videu si lahko ogledate, kaj vse je doživel tokrat.

Matematika je pri prehrani kolesarjev pomembnejša, kot se zdi

"Danes bom Galu pokazal, kako kuhamo in delamo," je razložil Bernard Pijanović, kuhar ekipe kolesarjev. Že ob prvem stiku je videl, da ima ob sebi pridne roke. "Če bo dober, bo morda vse pripravil sam, jaz pa si bom malo odpočil," se je pošalil Bernard. Gal se je z veseljem lotil dela in z Bernardom raziskal skrivnosti kuhinje. 

"Ste vedno v stiku z nutricionistom?" je zanimalo Gala. Kuhar je potrdil, da celoten meni vedno pripravi nutricionist. Samo tako lahko točno vedo, koliko gramov hrane je na vsakem krožniku. Gal je bil presenečen nad tem, kako natančno je treba tehtati in izračunavati vse sestavine, da kolesarji dobijo pravo količino hranil. "To je res nekaj drugega, kot kuhanje v restavraciji, ampak vsega se naučiš," je povedal Bernard. 

Gala je v nadaljevanju zanimalo, koliko prilagajajo prehrano posameznim kolesarjem. Bernard je razložil, da je danes za vse na meniju riba, vendar ni vsak dan tak. "V ekipi imamo tudi vegetarijanca in dva, ki se izogibata glutenu," je dodal. To pomeni, da morajo obroke res skrbno načrtovati in prilagoditi, kar zahteva več dela in organizacije. 

Kuharji večinoma uporabljajo sestavine iz Slovenije

"Res moraš imeti rad svoje delo, da to počneš ali pa biti malo nor," je svoje delo opisal kuhar Bernard. Nato pa sta že prišla na temo izvora sestavin. "Ali sestavine pripeljete iz Slovenije ali jih kupujete sproti?" je vprašal Bernard. "Da, sestavine dobimo od sponzorjev iz Slovenije, meso je slovensko," je pojasnil kuhar. Gal je bil vesel, ko je slišal, da je tudi delček Slovenije prisoten na dirki po Franciji. 

Priprava hrane za kolesarje je precej specifična, saj mora biti vse stehtano do grama natančno.
Priprava hrane za kolesarje je precej specifična, saj mora biti vse stehtano do grama natančno. FOTO: Arhiv naročnika

 

Ker Gal najraje je testenine, je kuhar takoj vedel, da se bo dobro vključil v ekipo. ''To pomeni, da kolesarji vedno jedo testenine?'' Bernard mu je razložil, da pogosto jedo riž, saj so ogljikovi hidrati za njih zelo pomembni. 

Ko je bila miza pripravljena, je srečnež pozdravil Mateja Mohoriča, ki ga je pričakal z nasmehom in vprašanjem, če so na meniju žlikrofi. "Na žalost danes ne, danes je riba," mu je odgovoril Gal, a obljubil, da bo tudi žlikrofi prišli na vrsto. 

Ne zamudite vsega, kar prihaja

Gala Primožiča čaka še veliko zanimivih doživetij, zato ne zamudite njegovih avantur. Vsaka epizoda prinaša nove izzive in presenečenja, ki jih ne smete zamuditi. Gal bo še naprej raziskoval zakulisje ene najbolj prestižnih kolesarskih dirk in delil svoje izkušnje z nami. Poleg tega vas bo po vsaki epizodi pričakala nova nagradna igra. Tokrat bomo podarili kulinarične nagradne pakete – trije srečneži bodo prejeli darilni bon za meso Ave v vrednosti 40 €. 

Odgovorite na spodnje vprašanje in sodelujte!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607