Moskisvet.com
Renault dezir – Renault s športnim duhom in eko zavestjo. Sredinsko nameščeni elektromotor s 110 kilovati in litij-ionska baterija omogočata vožnjo do 160 kilometrov. Polnjenje bo enako kot pri prihajajočih Renaultovih električnih vozilih, preko vtičnice na posebnih 'elektro' postajah.

Visoki obrati

Vročica pariškega avtosalona 2010

V.S.
01. 10. 2010 11.14
1

Vsaki dve leti se veliki in malo manjši avtomobilski proizvajalci srečajo v Parizu in predstavijo nove študije ter koncepte prevoznih sredstev prihodnosti. Tudi tokrat je prevladovala elektrika.

Invazija hibridov in električnih vozil

Beseda hibrid se je dodobra usedla v ušesa proizvajalcev avtomobilov, pa tudi kupcev šritikolesnikov, ki se vse pogosteje spogledujejo z ekološkimi in varčnimi vozili. Pionirsko kombinacijo bencinskega motorja in elektromotorja že danes zamenjujejo električna vozila, ki lahko z enim polnjenjem dosežejo več sto kilometrov razdalje. V prihodnosti bo elektrike še več, vzporedno s ponudbo pa bodo rasle tudi polnilnice. Slej ko prej tudi pri nas.

Tudi športniki z električnim pogonom

Proizvajalci, poleg mikro električnih vozil za urbana središča, želijo še naprej razvajati vse, ki prisegajo na športen izgled, hitrost in dobre zmogljivosti štirikolesnika. Na salonu si je tako moč ogledati kar nekaj hitrih in drznih konceptov, ki vzburjajo s kopico konjskih moči, hudimi pospeški in odličnimi voznimi lastnostmi. Pri tem proizvajalci novih lastnikov ne želijo udariti po žepu - vsaj kar se goriva tiče, zato športen izgled kombinirajo s hibridnimi sklopi, ali celo dvojnim elektromotorjem pod pokrovom.

Še vedno se nadaljuje trend malih mestnih terencev - seveda z elektriko v drobovju, tradicionalno se predstavljajo tudi vozila višjega cenovnega razreda, ki ponujajo veliko luksuza in nove elektronike.

V fotogaleriji smo izbrali nekaj najbolj aktraktivnih prihajajočih modelov in konceptov prihodnosti.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492