Moskisvet.com
image (28)

Visoki obrati

Naslednik murcielaga leta 2012

S.R.
20. 12. 2010 10.33
6

Lamborghini murcielago bo očitno kmalu dobil svojega naslednika, saj je bilo na testiranjih že pred časom opaziti nov Lamborghinijev model z imenom avedator, uradna predstavitev pa je seveda sledila v Ženevi.

Avendator LP700-4 bo skoraj zagotovo nov paradni konj podjetja in dostojen naslednik murcielaga. Sprva je Lamborghini za leto 2012 napovedoval avtomobil imenovan Jota, a so mu ime kasneje spremenili.

Poleg imena so v javnost sedaj prišli tudi podatki o tehničnih lastnostih. Avtomobil bo poganjal 6,5-litrski V12 motor s 700 konjskimi močmi. Menjalnik bo sedemstopenjski, dodatno pa bo izboljšan s tehnologijo ISR (Independent Shifting Rods), ki lahko prestavo zamenja v 50 milisekundah. ISR je poleg tega tudi zelo lahek, saj tehta le okoli 79 kilogramov, kar je precej manj kot vsi drugi menjalniki na tržišču. S tako veliko močjo bo avendator od nič do sto pospešil v 2,5 sekunde, najvišja končna hitrost pa bo 350 kilometrov na uro. Težak bo 1575 kilogramov, kar pomeni, da bo razmerje med težo in močjo 2,25 kg/1 KM. Oblika razkriva, da so se pri novem modelu zgledovali po reventonu, saj so si predvsem zračni kanali videti zelo podobni.
V skladu s politiko podjetja bo avendator lažji kot prejšnji modeli. Šasija novega modela bo zato najverjetneje izdelana iz enega samega dela iz karbonskih vlaken, kar bo glede na preostale modele težo zmanjšalo za okoli 250 kilogramov, a povečalo trdnost za skoraj 70 odstotkov. Kljub prizadevanju za čim lažje avtomobile se podjetje ne bo odpovedalo eni najslavnejših značilnosti lamborghinijev, ki ga navsezadnje tudi ločuje od preostalih športnih avtomobilov – vratom, ki se odpirajo navzgor.

Glede na to, da bo avendator na ceste prišel v letu 2012, bo zagotovo konkurenca Ferrarijevemu modelu 599 GTO, ki bo luč sveta ugledal istega leta. Po številkah sta si oba avtomobila zelo podobna, zato bo zelo zanimivo spremljati, kateri se bo odrezal bolje.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549