Moskisvet.com
Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 4

Visoki obrati

Najslabše tehnološke napravice leta 2010

M.J.
17. 12. 2010 16.13
1

Čeprav je bilo leto 2010 precej bogato začinjeno s predstavitvami tehnoloških napravic, nekaterim izmed njih ni ravno uspel velik met, saj jih kar nekaj ni izpolnilo pričakovanj proizvajalcev in tudi ne uporabnikov.

Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 4
Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 4 FOTO: arhiv proizvajalca

Telefon Microsoft Kin
Le kdo bi v času, ko si skoraj vsak uporabnik želi imeti pametni telefon, kupil oskubljen in rahlo bedast telefon, ki nima nobenih aplikacij, ne omogoča ravno enostavnega brskanja po spletu in ima izredno majhen zaslon, ki je verjetno še najbolj uporaben za majhne otroške prstke. Kin je tako še najbolj primeren za najstnike in vse odrasle "hipije", ki jim socialna omrežja predstavljajo pomemben del življenja. In ker tudi uporabniki niso neumni, je Microsoft izdelek s prodajnih polic umaknil že po 48 dneh prodaje.

Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 3
Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 3 FOTO: arhiv proizvajalca

Augen GenTouch78 android tablica
Ko je podjetje Kmart začelo prodajati 150 dolarjev (približno 112 evrov) vreden artikel Gentouch78, je nekaj prodajaln s tehničnim blagom izdelek označilo za mejnik oziroma kot prihod nove dobe tabličnih računalnikov. Med njimi je tudi CNN poročal, da bi omenjena tablica lahko zožila digitalno "razvodje". Vendar je edini uspeh Augenove tablice v tem, da je uspel kupcem odtegniti tistih 150 dolarjev, kolikor so plačali zanj, in obenem ponuditi verjetno najbolj rezistiven zaslon na dotik ter nepooblaščeno in nedelujočo kopijo Android marketa.

Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 5
Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 5 FOTO: arhiv proizvajalca
Literati e-book
Je eden izmed slabših e-bralnikov, ki s svojim sedempalčnim zaslonom preprosto ni kos nadvse popularnemu Kindlu. Preprosto zaradi izjemno nerodnega dizajna, ki mu družbo delajo izjemno počasen operacijski sistem, toga tipkovnica in tipke za menjavo strani, ki delujejo samo občasno. In če to še ni dovolj, ima napravica tudi brezžično povezavo, ki preprosto pozabi vaše nastavitve in uporabniku s tem zagotovo ne olajša rokovanja. Mogoče bi bilo bolje, da bi pri podjetju Literati še kar ostali pri prebiranju običajnih papirnatih knjig.

Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 1
Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 1 FOTO: arhiv proizvajalca
Qik video chat
Naj bi bil prvi vmesnik, ki bi uporabnikom pametnih telefonov omogočal prenos slike v živo, in to v visokokakovostnem formatu. Prvi preprosto zato, ker niti Google niti Skype nista ponudila omenjene aplikacije za uporabnike Android platforme. Vendar tudi Qiku ni ravno uspel veliki met, saj je prenos slike bolj podoben diapozitivom in zrnastim fotografijam prvih digitalnih fotoaparatov. Poleg tega se pogosto pojavlja tudi prekinitev povezave, in to tako na brezžičnem kot tudi 3G omrežju. Aplikacija Qik se sicer sčasoma izboljšuje, vendar bosta verjetno tako Skype kot tudi Google kmalu ponudila videotelefonijo na mobilnikih, ki bo verjetno zasenčila omenjeno aplikacijo.

Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 2
Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 2 FOTO: arhiv proizvajalca

Cisco Flip SlideHD
Zakaj bi posneli videoposnetke ali fotografije s Flip kamero, ki bi si jih potem lahko ogledali na majhnem in uporabniku neprijaznem zaslonu, ki obenem vaš "proračun" olajša za dodatnih 100 dolarjev (približno 75 evrov) in ponuja manj prostora za shranjevanje, kot ga ima večina današnjih kamer? Verjetno ni prav veliko razlogov, s katerimi bi vas kamera s 720 piksli prepričala o nakupu, stane manj kot večina pametnih telefonov, ki poleg vsega uporabnika razvajajo z neštetimi aplikacijami in fotografijami iste ali celo boljše kakovosti. Le kaj so mislili pri Ciscu?

Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 6
Najslabše tehnološke napravice leta 2010 - 6 FOTO: arhiv proizvajalca

Google TV
Googlov ultimativni izdelek, namenjen večinoma za uporabo v dnevni sobi, je bil ob svoji predstavitvi deležen velikega medijskega "pompa". Google TV deluje na operacijskem sistemu Android, ki ponuja odličen uporabniški vmesnik s številnimi dodatnimi aplikacijami in zadovoljivim internetnim brskalnikom. Vendar je večina medijskih velikanov, kot so CBS, NBC, ABC in Fox, blokirala dostop do svojih vsebin, s čimer je uporaba DVR funkcij omogočena samo naročnikom, ki signal sprejemajo preko ponudnika Dish network. Tovrstna omejitev medijskih hiš in nekoliko neroden daljinski upravljalnik zagotovo ne pripomoreta k uspešni prodaji Googlove televizije, ki temelji na Logitechovem modelu Revue in televiziji proizvajalca Sony.

Oglejte si tudi nekatere napravice, ki so se v letu 2010 zapisale med najuspešnejše.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578