Moskisvet.com
Računalnik

Visoki obrati

Najboljše tehnološke napravice leta 2010

U.K.
10. 12. 2010 14.05
4

Katere so bile tehnološko najbolj dovršene naprave, ki so prišle na prodajne police v letu 2010? Preverite seznam, ki ga je izdelal eden največjih strokovnjakov na področju zabavne tehnologije.

Rob Enderle je tehnološki analitik in preko njegovih rok gre na stotine, morda tisoče najrazličnejših tehnoloških naprav. Rob je preizkusil vse, od računalnikov do električnih koles, in naredil seznam stvari, ki so ga najbolj navdušile. Čeprav so nekatere od teh naprav kar drage, so lahko tudi odlična darila.

Kindle DX
Gre za zadnji model iz serije Amazonovih bralnikov (elektronskih knjig) in ima večji zaslon kot njegovi predhodniki. Kindle enostavno dominira med specializiranimi bralniki in ga tablični računalniki vsaj za zdaj še niso resno ogrozili.

Kindle DX
Kindle DX FOTO: arhiv proizvajalca

Alienware M11X
M11X je eden najmočnejših prenosnih računalnikov trenutno na tržišču. Ima zelo sposobno grafično kartico, ki bo zadovoljila še tako zahtevnega ljubitelja videoiger, in je dovolj majhen, da je primeren za potovanja.

Alienware M11X
Alienware M11X FOTO: arhiv proizvajalca

E+ M-750 TidalForce električno kolo
TidalForce ima 1.000-vatni motor in okvir, ki je bil narejen po kolesu, ki ga uporabljajo padalci v ameriški vojski. Poleg močnega motorja je zložljiv, tako da ga lahko brez težav peljemo v prtljažniku avtomobila.

E M-750 TidalForce električno kolo
E M-750 TidalForce električno kolo FOTO: arhiv proizvajalca

Neato robotski sesalec
Neato uporablja tehnologijo, podobno tisti, ki jo testirajo pri samovozečih avtomobilih. V nasprotju z mnogimi avtomatskimi sesalci je Neato dovolj močan, da v resnici naredi to, za kar je bil ustvarjen. Najprej premeri prostor in izdela načrt, kako najbolje izvesti "misijo".

Neato robotski sesalec
Neato robotski sesalec FOTO: arhiv proizvajalca

Steelcase WalkStation
Vsekakor je tek na svežem zraku precej koristnejši za telo kot tekanje na napravah v stanovanju. Vendar mnogo ljudi nima časa ali priložnosti, da bi odšli v naravo, in po Robovem mnenju je zanje najboljši steelcase. Je namreč tih in ima številne nastavitve, ki izboljšujejo kondicijo.

Steelcase WalkStation
Steelcase WalkStation FOTO: arhiv proizvajalca

Xbox 360 Kinect
Kinect je igralna konzola, ki spremlja gibe igralca in jih prenese na lik v računalniško igro. Dejansko pri igranju določenih iger krmilna konzola ni več potrebna. Vsekakor zanimiva novost v svetu videoiger in po najnovejših podatkih naj bi na vsak prodan iPad Microsoft prodal dva kinecta.

Steelcase WalkStation
Steelcase WalkStation FOTO: arhiv proizvajalca

ChiliPad grelnik za postelje
To je odlično darilo predvsem za ženske, ki jih ponoči zebe v noge. V chilliPadu namreč kroži topla in hladna voda, kar pomeni, da lahko uporabniki nastavijo različno temperaturo na različnih delih postelje. Na njenem delu postelje lahko nastavijo višjo temperaturo, moški pa po želji ogrejejo ali ohladijo del postelje, kjer spijo oni. Tehnologija deluje podobno kot obleke astronavtov. Vodo je sicer treba zamenjati vsakih nekaj tednov, a to ni ravno problem.

ChiliPad grelnik za postelje
ChiliPad grelnik za postelje FOTO: arhiv proizvajalca


Gotovo bi na seznam lahko uvrstili še mnoge druge proizvode, saj je bilo leto 2010 izjemno glede tehnoloških dosežkov. Prišel je iPad in začel pravo "vojno" med tabličnimi računalniki, številni prototipi so prestavljali meje na praktično vseh področjih in dobili smo novo generacijo pametnih telefonov. Vsekakor bo zanimivo spremljati, kaj vse bo prineslo leto 2011.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578