Moskisvet.com
image (28)

Visoki obrati

Elektronski čudeži na IFA 2010

R.B.
13. 08. 2010 15.08
0

Največji sejem uporabniške elektronike v Evropi se začenja 3. septembra in napoveduje nekaj zanimivih novosti poleg ustaljenih trendovskih elektronskih igračk.

Kot je bilo že lani napovedano, bodo tudi letos na največjem sejmu elektronike v Evropi, ki se bo odvijal v Berlinu, prevladovale video naprave, ki prikazujejo trorazsežnostne slike. Podobno kot lasvegaški CES napoveduje izide elektronskih naprav za ameriški trg, je namen premiernih predstavitev na IFA predstaviti naprave, ki se bodo zelo hitro pojavile na britanskem in evropskem trgu.

Prejšnja leta je bil poudarek na predstavitvi računalniških naprav, igralnih konzol in fotoaparatov, letošnje leto pa bo zaznamovano z novimi izdelki, ki so zmožni prikazovati trodimenzionalne slike. Televizorji, računalniški monitorji in celo mobilni prikazovalniki naj bi že letos bili zmožni procesirati in prikazovati trorazsežnost brez dodatnih očal in to v zelo dobri kvaliteti. Skeptiki sicer ne napovedujejo neke opazne razlike v spektru širine prikazovanja (za popoln učinek bo treba še vedno imeti zaslon neposredno pred očmi), pa tudi kvaliteta in osveževanje naj ne bi dosegala visokega standarda. Vendar je celotna industrija zaslonov odločena promovirati in razvijati trorazsežnost in trenutno nepopolnost učinka argumentira s tem, da smo danes le na vmesni razvojni stopnji in da je prihodnost zaslonov  kontrastna, svetleča in trorazsežnostna.

Posebno mesto na sejmu bo prostor, imenovan iZone, kjer se bo vehementno predstavljalo ameriško podjetje 'odgriznjenega jabolka' s svojim novim mobilnikom in ultrapopularno tablico ter še z nekaterimi drugimi izdelki. Obiskovalcem naj bi bilo omogočeno tudi, da bodo s pomočjo 3D očal spremljali najrazličnejše promocijske vsebine in se naslajali nad produkti enega največjih računalniških podjetij na svetu.
Pri drugih proizvajalcih mobilne opreme je za pričakovati promocijo novih operacijskih sistemov in uporabniških vmesnikov, kakršna sta Android 3.0. in Windows Phone 7. Po pričakovanjih naj bi največ novih telefonov  z novo verzijo mobilnih Oken predstavil  Samsung. V okviru mobilne telefonije se bodo predstavljali tudi procesorji, ki imajo več jeder in tiktakajo pri frekvencah preko enega gigaherca.

Kot pravi Dr. Christian Goecke, direktor berlinskega sejma, se je letošnja IFA  glede na lansko povečala za skoraj sto odstotkov, vsaj kar se tiče števila razstavljalcev. Tudi napovedanih predstavitev novih produktov bo največje število doslej, kar kaže zaupanje proizvajalcev kupno moč prebivalstva. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578