Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

'To ne pomeni nič dobrega!'

N.J.
12. 06. 2014 08.30
29

Flavio Briatore priznava, da ga močno skrbi za zdravje in prihodnost njegovega nekdanjega voznika in svetovnega prvaka v Formuli 1, Michaela Schumacherja, ki že več kot pet mesecev še vedno leži v umetni komi.

V sredini 90. let sta Flavio Briatore in Michael Schumacher, v tistih letih voznik št.1 pri Benettonu, predstavljala zmagovalno kombinacijo. Ne le to, skupaj sta leta 1994 osvojila tudi svojo prvo lovoriko. Približno 20 let kasneje pa je situacija vse prej kot vesela – vsaj za Schumija. 45-letnik namreč že več kot 160 dni zaporedoma leži v francoski bolnišnici, kjer okreva po poškodbi, ki se mu je pripetila med padcem na smučanju.

Flavio Briatore je zaskrbljen za Schumacherja. Najbolj ga skrbijo skromne in pomanjkljive informacije, ki običajno ne pomenijo nič dobrega.
Flavio Briatore je zaskrbljen za Schumacherja. Najbolj ga skrbijo skromne in pomanjkljive informacije, ki običajno ne pomenijo nič dobrega. FOTO: Reuters

O dirkačevem stanju in okrevanju je malo informacij, tiste, ki so doslej pricurljale v javnost, pa niso naznanile nobenih večjih izboljšav. Prav zaradi tega je zaskrbljen tudi Flavio Briatore, ki je nedavno v intervjuju za italijanski radio Radio24 dejal, da se za dirkačevo stanje močno boji. "Novic o njegovem stanju ni, ker je njegova družina močno zaprta. Z javnostjo ne želi nihče komunicirati. Vendar pa sem prepričan, da to ne pomeni nič dobrega."

Schumijevo stanje pa ne skrbi zgolj Briatoreja. Na nemški televiziji so tako nedavno predvajali dokumentarni film o Schumacherjevi bitki za življenje, v sklopu oddaje pa je o svojih skrbeh spregovoril tudi nekdanji nemški tenisač Boris Becker: "Ne moremo si predstavljati, kaj vse od nesreče naprej prestajajo Corinna in otroci. Okoli Michaela so zgradili zaščitni zid. Morda z javnostjo res ne komunicirajo, a to je edini način, da mu pomagajo okrevati."

Da je prezgodaj za kakršne koli zaključke pa je povedal nemški medicinski novinar Christoph Specht: "Kaj koma pomeni, za prihodnost posameznika, je odvisno od primera do primera. Vedno obstajajo pozitivni primeri, ko se pacienti po več letih kome zbudijo in zaživijo kolikor toliko normalno življenje." 

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549