Moskisvet.com
Tina Maze

Šport

Tina Maze o koncu, novem začetku ...

N.J.
01. 08. 2018 13.13
40

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze svoje oboževalce ves čas ohranja 'na tekočem' z informacijami preko svojega bloga. Tokrat se je v njem razpisala o zaključku sezone, ki sicer ni bila ravno rožnata, a ji je prinesla dve zlati olimpijski medalji. Medalji, ki pa ne pomenita zgolj novega slovenskega rekorda, temveč tudi uresničitev njenih sanj.

"To je bila verjetno najtežja sezona za mene, odkar obstaja ekipa Team to aMaze. Tekmovati v vseh disciplinah zahteva veliko časa in ne omogoča vadbo v sezoni, ali za teste, če je treba nekaj popraviti," v svojem blogu piše Tina Maze. Dodaja, da je težko, ko ne veš, kako smučati in kakšno opremo uporabiti, ko so temperature višje kot običajno in se materiali odzivajo drugače. Kljub vsemu pa je zadovoljna, da je sezone konec. "Res sem vesela, da je konec in da sem zdrava in v enem kosu. Brez poškodb, brez bolečin, le veliko stresa, ampak si bom vzela nekaj časa, da si opomorem."

Ne glede na vzpone in padce, teh je bilo v letošnji sezoni kar nekaj, pa je Tina izjemno ponosna na rekord, lastnica katerega še vedno ostaja, in seveda na dve zlati medalji iz Sočija. Le kako ne bi bila, ko je o tem sanjarila vse od Vancouvra.

Če je bilo še do nedavnega neznano, ali bo s svojo kariero nadaljevala ali bo prenehala s tekmovanjem, Tina je tudi v intervjuju za Gazzetta Dello Sport dejala, da se bo o svoji prihodnosti izjasnila v kratkem, kajti potrebuje nekaj dni počitka za lažje razmišljanje, pa se po njenem pisanju zdi, da še ne bo odnehala: "Torej, trenutno se ustavljam. Počutim se nekako žalostno, da je konec. Sonce me čaka, in tudi vas ... Imejte lepo pomlad. I'll be back!"

Tina Maze in Andrea Massi
Tina Maze in Andrea Massi FOTO: Damjan Žibert

 

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578