Moskisvet.com
Bine Volčič

Novice

Bine ne skriva!

N.J.
24. 06. 2014 08.16
24

Na POP TV kmalu prihaja resničnostni šov Gostilna išče šefa 3, kuharski dril z najvišjo denarno nagrado doslej - 100.000 evrov! 'Četo' 12 tekmovalcev bo znova vodil eden in edini kuharski mojster Bine Volčič, ki bo za 12 tednov postal njihov šef, mentor, sogovornik, učitelj in najstrožji kritik. Pred začetkom oddaje smo z Binetom pokramljali o njegovem zasebnem in poslovnem življenju, razkril pa nam je tudi, da ima novo tetovažo in kaj pričakuje od letošnjih tekmovalcev.

Kdaj si prvič prijel v roko kuhalnico in kaj je bila tvoja prva jed, ki si jo skuhal?
Še kot mulček sem se neprestano motal v kuhinji, seveda mami pod nogami, tako da me je kmalu začela »preganjati« iz kuhinje in se resnejše kuhe lotevati šele zvečer … V prvem razredu pa sem si kupil svojo prvo kuharsko knjigo »Otroci kuhamo in pečemo« in, če me spomin ne vara, sem po receptu iz te knjige kot svojo prvo samostojno jed pripravil bananin šejk. Kar je bilo zame pri sedmih letih kar velik podvig. (smeh)

Kdo oziroma kaj te je navdušilo za kuhanje?
Odkar vem zase, sem užival ob hrani in med lonci. Verjetno sem dobil nekaj talenta po mami, super kuharici, ter po očetu, strastnemu gurmanu. Navdušil pa sem se kar sam …

Uživaš v kuhanju in bi se rad oborožil z novim znanjem in izkušnjami? Si iz pravega testa, da si prikuhaš 100.000 evrov? Na šov Gostilna išče šefa 3 se lahko prijaviš TUKAJ!

Katere jedi najraje pripravljaš?
Najraje pripravljam jedi, ki še ne obstajajo – torej kreiram. To mi je tisti »drive«, ki mi pošlje adrenalin po žilah in v njem strašansko uživam. Če parafraziram Descartesa: Kreiram, torej sem.

Mnogi hrano primerjajo s seksom. Čemu bi se lažje odrekel: seksu ali hrani?
Ničemur seveda! Kaj vam pade na pamet… ☺

S čim razvajaš svojo boljšo polovico?
S hrano, seksom…

Kako pa sicer koordiniraš zasebno življenje, družino, in delo?
Je naporno, saj so obdobja, ko se izredno malo vidimo, pridejo pa potem tudi počitnice, ko izkoristimo svoj skupni čas in se imamo skrajno lepo. To mi daje energijo in motivira. Čeprav je gostinski poklic zahteven in so delovni dnevi izredno dolgi, se nimam za »odsotnega« moža in očeta.

Delo v kuhinji je psihično in fizično vse prej kot enostavno. Kako ohranjaš svojo kondicijo?
Najboljši šport je akcija v kuhinji. V tem športu zares uživam in s kondicijo ni težav.

Pred kratkim smo te lahko videli, kako si hodil s pomočjo bergel. Kaj se je zgodilo?
Poškodoval sem si peto, nič resnega, brez bolniške …

Baje imaš novo tetovažo. Kakšno?
Ja, sedaj je porisana tudi druga roka in s stvaritvijo Igorja Muršiča sem res zadovoljen. Tatujev pa nimam zaradi razkazovanja, so moja osebna stvar.

Koliko pa jih imaš sicer?
Kot rečeno, ne zbiram tatujev zaradi njihovega števila, vsak od njih ima svoj pomen in mogoče se jim pridruži še kakšen.

Jeseni se pričenja nova sezona šova Gostilna išče šefa. Kaj pričakuješ od letošnjih kandidatov?
Letošnja nagrada za zmagovalca ali zmagovalko je kar 100.000 evrov in predstavlja velik motiv za zagnanost. Od tekmovalcev pričakujem popolno predanost, fokus, delovno vnemo in pripravljenost na nova kulinarična znanja. V kombinaciji s trdno strokovno podlago, ki jo bodo tekmovalci dobili preko mojega kuharskega drila, bo nagrada najboljšemu med tekmovalci nedvomno odprla marsikatera vrata in omogočila karierni preskok. Naj se javijo najboljši, da jih naredim še boljše!

Si boš pred začetkom šova privoščil še kakšen oddih? Kje?
Baterije smo si v družinskem odklopu že napolnili, kakšen vikend pa bom za dušo preživel tudi v rokerski družbi in z ameriškimi avtomobili.

Bine Volčič
Bine Volčič FOTO: POP TV


 

 

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578