Moskisvet.com
Reeva Steenkamp

Novice

Zadnje intimne slike Pistoriusa in Reeve

N.J.
03. 03. 2014 10.50
17

V južnoafriški Pretorii se je danes pričelo sojenje južnoafriškemu paraolimpijskemu zvezdniku Oscarju Pistoriusu za umor njegovega dekleta Reeve Steenkamp pred dobrim letom dni. Pistorius ne zanika, da je dekle ubil, vendar zatrjuje, da je šlo za nesrečo in da jo je zamenjal za vlomilca. Sojenje naj bi trajalo do 20. marca.

Nedavno so bile javnosti predstavljene zadnje fotografije paraolimpijskega zvezdnika Oscarja Pistoriusa in njegovega bivšega dekleta Reeve Steenkamp. Na fotografijah, ki jih je medijski hiši CNN ekskluzivno izročil vir, ki je v stiku s Pistoriusom, sta videti srečna in zaljubljena.

Intimne fotografije 29-letne manekenke so bile posnete nekaj tednov in mesecev pred njeno smrtjo. Na eni je v ozadju plaža, Reeva pa objema Pistoriusa in mu sloni čez ramo, na drugi Oscar zaščitniško objema Reevo, tretja fotografija pa je posneta v Pistoriusovi kuhinji. V ozadju je hladilnik z magneti, v ospredju pa Reevin nasmejan obraz, medtem ko sedi v Oscarjevem naročju, piše CNN.

Toda njuna navidezno ali resnično romantična zveza se je tragično zaključila na praznik zaljubljencev, 14. februarja lani, ko je paraolimpijski zvezdnik, ki so mu zaradi prirojene napake po rojstvu amputirali obe nogi, hodi pa s pomočjo posebnih protez, s katerimi je tudi nanizal tekaške športne uspehe, ustrelil svojo partnerico. Sojenje se je pričelo danes, Oscar pa je obtožen hladnokrvnega naklepnega umora svetlolase manekenke v njunem domu v Pretorii.

27-letni atlet se ves čas zagovarja, da ni šlo za umor, temveč naj bi streljal v samoobrambi. Domneval je, da se je v hišo pretihotapil vlomilec, takrat naj bi poprijel za strelno orožje. Štirikrat naj bi ustrelil skozi vrata kopalnice, kjer je policijo po prihodu na prizorišče zločina pričakalo truplo tedaj 29-letne Reeve Steenkamp.

A tožilci trdijo, da so zbrali dovolj dokazov, da je šestkratni zmagovalec paraolimpijskih iger in udeleženec predlanskih olimpijskih iger v Londonu Steenkampovo umoril z naklepom, za kar je zagrožen dosmrtni zapor.

Tožilstvo bo za dokazovanje obtožb, da je paraolimpijec umor dekleta načrtoval, poklicalo 107 prič, ki bodo skušale tudi potrditi, da je bil Pistorius precej vzkipljive narave in da je ljubil lepa dekleta, hitre avtomobile in orožje ter da se ga ni obotavljal tudi uporabiti. Poleg obtožbe za naklepni umor državno tožilstvo 26-letnega Pistoriusa bremeni tudi nezakonite posesti orožja oziroma streliva.

Oscar Pistorius - 3
Oscar Pistorius - 3 FOTO: Reuters

Pistorius je na sojenje čakal na prostosti, potem ko je poravnal varščino v višini 74.000 evrov, saj je sodišče ocenilo, da ni begosumen. Predkazenski postopek je sicer pokazal na številne pomanjkljivosti in napake pri delu policijskih preiskovalcev. Policija tako ni poiskala vseh izstreljenih krogel, obstaja pa tudi velika verjetnost, da so policisti z malomarnim ravnanjem kontaminirali kraj zločina. Napačno so ocenili tudi razdaljo do sosedov, ki trdijo, da so iz Pistoriusove hiše slišali glasno vpitje in prepir, preden je prišlo do streljanja.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616