Moskisvet.com
Sirski voditelj Bašar al Asad

Novice

To je bilo v računalniku znanega politika ...

S.R.
19. 03. 2012 10.06
24

Sirijska opozicija predsednika Bašarja al Asada, ki se z vojsko krčevito oklepa oblasti, želi zrušiti na vse možne načine. Tako so opozicijski hekerji nedavno vlomili tudi v predsednikov računalnik in na njem našli precej spotakljive vsebine.

Medtem ko v državi vlada prava državljanska vojna, pa se predsednik očitno še vedno zabava na vse mogoče načine. Na računalniku sicer poročenega predsednika so hekerji namreč našli slike mlade temnolaske, oblečene v precej miniaturno spodnje perilo. Seveda je fotografija takoj po objavi v javnosti povzročila pravi mednarodni škandal.
Mediji po vsem svetu so začeli takoj ugibati, ali ima poročeni sirski voditelj morda ljubico? Fotografijo so hekerji sicer našli kar v enem izmed elektronskih sporočil v Asadovem nabiralniku. Opozicija je to fotografijo takoj izrabila kot dokaz, da je Asadu prav malo mar za državljansko vojno in nenehno prelivanje krvi v državi in tisoče mrtvih, saj se še vedno povsem mirno zabava na najrazličnejše načine.
Dekle na sliki naj bi bilo staro nekaj čez dvajset let in čeprav elektronsko sporočilo ni podpisano, hekerji trdijo, da je omenjeno dekle samo poslalo svojo fotografijo. V poštnem nabiralniku so sicer našli tudi romantična sporočila. 1. decembra 2011 je neka ženska Asadu tako napisala ''Živijo'', čez slabih 20 minut pa ji je Asad tudi odpisal. Dvojica si je tako dopisovala kar nekaj dni, nakar mu je dekle poslalo arabski simbol za ljubezen.
Elektronska sporočila razkrivajo tudi, da ima sirski voditelj ob sebi ves čas kopico mladih deklet, ki mu svetujejo pri odnosih z javnostjo. Ena izmed njih, mlada Hadeel al Ali je Asadu poslala tudi fotografijo iz svojih študentskih let, v sporočilu pa je Asada še označila za ''frajerja'' in mu povedala, da ga pogreša. Januarja je al Alijeva, ki je kot študentka sicer spoznala tudi Baracka Obamo, Asada hvalila tudi zaradi njegove ''moči, karizme in modrosti''. A to nikakor ni vse, kar so hekerji odkrili v njegovi pošti. Iz nje je razvidno tudi, da Asad med prelivanjem krvi v svoji državi še naprej veselo kupuje glasbo preko iTunes, medtem ko njegova žena Asama skoraj obsesivno nakupuje pri Harrodsu.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578