Moskisvet.com
image (28)

Novice

22-letna učiteljica zlorabila učence!

S.R.
06. 02. 2012 10.31
94

Policija je v zvezni državi Rhode Island v ZDA zaradi suma zlorabe učencev aretirala bivšo učiteljico na gimnaziji Central Falls. Mlado učiteljico so sprva v šoli poslali na neplačan dopust, nato pa jo je policija v četrtek, 2. februarja, še aretirala.

22-letno Emmo Wise policija sumi neprimernega vedenja in celo zlorabe svojih učencev. Mlada učiteljica naj bi nekaj mladoletnikom priskrbela alkoholne pijače. Na okrožnem sodišču v Providencu se je Emma izrekla za nedolžno, sodnik pa jo je zaradi jamstva sorodnikov izpustil na prostost.
V policijskem poročilu piše, da je Wisova po šolski nogometni tekmi v oktobru 2011 pet mladostnikov peljala v trgovino z alkoholom in nato v park, kjer so začeli popivati. Eden izmed vpletenih v zadevo je detektivom priznal, da je imel z učiteljico tudi spolne odnose. A ker je bil starejši od zakonsko predpisane meje, policija tega ni dodala obtožnici. Kljub temu se učiteljici ne piše nič dobrega, saj je že kupovanje alkohola dovolj resen prekršek.
Predstojnik gimnazije Central Falls Frances Gallo je za medije povedal, da so ''celotno šolsko osebje in lokalna skupnost pretreseni zaradi škandala, a hkrati ponosni na dijake, ki sodelujejo s policijo in pomagajo zaključiti zadevo''. Kot omenjeno zgoraj je šolski odbor Wisovo poslal na administrativni dopust, nato pa je zaradi preiskave kar sama dala odpoved. Glede na to, da takšne prekrške v ZDA jemljejo zelo resno, jo zagotovo ne bo poceni odnesla.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (94)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578