Moskisvet.com
Bakterije

Vesolje

Znanstveniki svarijo pred mutiranimi bakterijami 

U.K.
09. 07. 2018 12.53
0

Vse pogostejši ‘izleti’ v vesolje predstavljajo veliko nevarnost za vse nas na Zemlji. 

Ruski znanstveniki so na mednarodni vesoljski postaji napravili poseben eksperiment poimenovan Biorisk. In izsledki so precej zaskrbljujoči. Znanstveniki so na postajo prepeljali več vrst mikroorganizmov in ugotovili, da so mnogi med njimi sposobni preživeti v vesolju. In ne le to, bakterije so tudi mutirale in kot takšne predstavljajo veliko grožnjo življenju na Zemlji. Ruski znanstveniki so sporočili, da mutirane bakterije kažejo veliko odpornost na antibiotike. Človeštvo bije nenehno vojno z bakterijami, te pa dejansko zmagujejo, saj so čedalje bolj odporne na antibiotike. Tako so postale smrtonosne nekatere vrste bakterij, ki so bile v preteklosti relativno nenevarne. “Dokazali smo, da lahko organizmi preživijo v vesolju. Hipotetično je možno, da lahko na planete pridejo substance iz vesolja, iz drugih planetov. Potencialno tudi na Zemljo. Prav tako je možno, da bi se te substance prenesle iz Zemlje na druge planete,” so zapisali v poročilu.  

Znanstveniki so izpostavili bakterije razmeram v vesolju.
Znanstveniki so izpostavili bakterije razmeram v vesolju. FOTO: iStock

To dejansko (vsaj do neke mere) potrjuje teorije o tem, da bi lahko življenje na Zemljo prišlo iz vesolja, seveda pa študija sama po sebi teorij ne dokazuje. Bakterije, ki so bile poslane v vesolje in so se sedaj vrnile, po mnenju znanstvenikov predstavljajo tveganje in potrebno bi bilo ustvariti varnostne protokole. Mutirane bakterije bi namreč lahko potencialno celo izbrisale človeštvo iz Zemlje. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578