Moskisvet.com
Ljubezen - 3

Novice

Pošastni posiljevalec

U.K.
10. 01. 2012 14.50
2

Malezijo terorizira mitološka pošast, ki se imenuje orang minyak (oljnati moški), ki naj bi nekje od novembra 2011 napadel že več žensk.

Ljubezen - 3
Ljubezen - 3 FOTO: Reuters

Že v 60. letih je Malezijo pretreslo večje število posilstev. Napadalca so dekleta opisala kot golega moškega, prekritega z oljem. Po legendi naj bi minyak poskušal z magijo dobiti nazaj svojo spolno slo, a je bil v postopku preklet. Viden bi naj bil samo devicam in mnoga dekleta v Maleziji so začele nositi stare smrdeče obleke, da bi jih demon zamenjal za moške in jih pustil pri miru. Mnogi vendarle trdijo, da je za napadi v 60. letih stal navaden kriminalec, ki je pač izkoristil legendo. Vendar so 'oljnatega človeka' videli nazadnje še leta 2005. Sedaj pa naj bi se orang minyak ponovno pojavil, tokrat v mestu Melaka.

Več ljudi je poročalo, da so prikazen videli na lastne oči in ne verjamejo, da bi jih lahko policija zaščitila. Zato so sami organizirali oborožene skupine, ki varujejo vaščane pred posiljevalsko pošastjo.
Eden od očividcev je opisal kako je orang splezal po steni višje zgradbe kot pajek, nato pa je nenadoma skočil na streho in izginil.

Nekateri znanstveniki verjamejo, da bi lahko bil orang minyak resničen in da gre za podvrsto človeka, ki živi v gozdovih Sumatre. Vendar gre za podobno predvidevanje kot pri 'bigfootu' v ZDA.

Če verjamemo, da je najpreprostejša razlaga v večini primerov tudi najbolj pravilna, potem najverjetneje gre za delo človeka, ki izkorišča staro legendo.

Oglejte si še bogove in demone iz slovanske mitologije!
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549