Moskisvet.com
Ženska, ki je kamenje

Novice

Ženska, ki požira kamne kot za šalo

V.S.
25. 05. 2012 08.55
2

Teresa Widener ima nenavaden hobi, pravzaprav je skozi leta navada že prešla v potrebo. Njeni domači so se na Teresin jedilnik že navadili, še vedno pa osupne mimoidoče, ko s tal pobere manjši kamen in ga – poje.

45-letnica iz mesta Bedford v Virginiji zelo rada je kamenje. Pravzaprav ga grizlja kot nekakšen priboljšek; najprej z njega poliže umazanijo, nato ga stre z zobmi, prežveči in pogoltne. In to počne že dvajset let!

Gospa iz Virginije trpi za redko motnjo z imenom 'pica', zaradi katere ljudje jedo nenavadne stvari, kot bi žvečili bombone. Bolezen je dobila ime po ptici magpie, v prevodu sraki, ki glede hrane vsekakor ni izbirčna.
Kamenje dobesedno stre med zobmi in ga prežveči kot žvečilko, kot pravi, pa ima zelo rada okus po zemlji, zato toliko raje izbere bolj umazane. Pravi še, da če v bližini ni kamenja, postane zelo živčna, zato ima doma vedno kakšno 'zalogo'.

Če je prevelik, vzame kladivo
Če je kamen prevelik, ga enostavno stre s kladivom na manjše koščke, te pa shrani v škatlico, v kateri se običajno shranjuje zdravila. In takih škatlic ima v hiši kar nekaj.

Ženska, ki je kamenje
Ženska, ki je kamenje FOTO: YouTube

Zdravnica Jordana Mansbacher meni, da njeno vedenje ni nič nenavadnega, saj ljudje, ki trpijo za to boleznijo običajno posegajo po različnih vrstah 'neobičajne hrane'. Požiranje kamnov pa vsekakor ni nedolžno, saj lahko resno poškoduje želodec in črevesje, mimogrede lahko gospa Widener z umazanijo poje tudi kakšnega parazita.


Ni pa to edini primer nenavadnega menija. Pred časom je 22-letna Nicole Bonner priznala, da je pojedla okoli tisoč kuhinjskih gob za čiščenje, to nenavadno potrebo pa je prvič občutila med nosečnostjo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549