Moskisvet.com
Silvio Berlusconi

Novice

Zdaj je dokončno: bivši ženi bo še mastno plačeval!

N.J.
26. 06. 2015 09.04
5

Ločitev bo nekdanjega italijanskega premierja Silvija Berlusconija še pošteno stala. Sodišče je dokončno določilo višino preživnine, ki jo bo moral plačevati bivši ženi, gre pa za znesek, ki ga večina ne bo zaslužila do smrti!

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: Reuters
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je končno dosegel majhno zmago na sodišču. Sodišče v Monzi je oktobra 2013 ugodilo njegovi pritožbi in zmanjšalo višino preživnine, ki jo mora plačevati nekdanji ženi Veronici Lario.
Silvio Berlusconi in njegova žena Veronica
Silvio Berlusconi in njegova žena Veronica FOTO: Reuters

Namesto treh milijonov evrov vsak mesec bo zdaj prejemala "le" po 1,4 milijona evrov. Veronica se je pritožila, a je sodišče potrdilo preteklo odločitev, tako da je zdaj višina preživnine dokončno določena. Veronica je sicer zahtevala kar 3 milijone evrov mesečno, a ji sodišče ni ugodilo.

Kot poročajo italijanski mediji, je zdaj njun ločitveni postopek končno zaključen. Kot pojasnjujejo, je to znesek, ki ji ga bo moral plačevati, dokler bo živ.

Berlusconi se je s svojo "boljšo polovico" razšel leta 2009, lansko odločitev sodišča pa je ostro kritiziral in dejal, da so odločitev sprejele "tri feministične in komunistične sodnice".

Berlusconi se že leta pritožuje, da so sodniki v postopkih zoper njega pristranski v njegovo škodo. Pred časom je bil tako zaradi davčne utaje obsojen na leto dni zaporne kazni, a je zaprosil za prestajanje kazni z opravljanjem družbenokoristnega dela. Na razsodbe v več drugih sodnih postopkih, v katerih so ga med drugim spoznali za krivega nezakonitega prisluškovanja in plačevanja za spolne odnose z mladoletnico, pa se je Berlusconi pritožil in zadeva še vedno ni dočakala epiloga.

29. septembra 1936 rojeni Berlusconi naj bi bil po Forbesu 'težek' okoli 7 milijard evrov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549