Moskisvet.com
A Good Day to Die Hard

Novice

Čas je za ...

N.J.
21. 01. 2014 15.54
10

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste gledali film in se v določenem trenutku vprašali, zakaj ga sploh gledate? Vas je pritegnila igralska zasedba ali so bili v resnici krivi efekti in želja po vživljanju v adrenalinsko vožnjo nepridipravov in odmevajočih eksplozijah?

Veliko ljudi, predvsem verjetno moška populacija, uživa v akcijskih filmih. Hrepenimo po krvavih prizorih, dirkanju s hitrimi avtomobili, strelskih obračunih, eksplozijah ... V resnici hrepenimo po vznemirjenju in veliko ljudi je že povedalo, da se po ogledu dobrega akcijskega filma počutijo razbremenjene in sproščene. Kaj je krivo za to?

A Good Day to Die Hard
A Good Day to Die Hard FOTO: YouTube
Adijo, depresija!

Po nekaterih teorijah ogled dobrega akcijskega filma spodbudi delovanje možganskih celic, kar deluje izjemno dobrodejno, če smo žalostni ali depresivni. Tedaj se zbudimo in odmislimo neprijetne misli, kajti vživimo se v akcijske prizore. Poleg tega se mnogi ob ogledu filma tudi vživijo v glavnega junaka, se z njim poistovetijo in zato počutijo veliko pomembnejše.

Kaj je že to – jeza?

Če ste jezni na nekaj ali nekoga, bo gledanje akcijkega filma, v katerem junak premaga nepridiprave in uspešno opravi s svojimi sovražniki, prav gotovo zmanjšalo vaša močna čustva jeze. Ker je junaku uspelo zbežati in se izogniti nevarnim situacijam, se boste poistovetili z njim in ni za reči dvakrat, da se ne boste po filmu zmagoslavno nasmejali in jezo spremenili - vsaj za nekaj časa, če že na za vedno - v smeh.

Za mirnejši spanec

Za ljudi, ki so veliko pod stresom je lahko ogled akcijskega filma odličen način, kako se razbremeniti. Občutki utrujenosti in izčrpanosti bodo pozabljeni, saj vas bo film popeljal v fantazijski svet akcije, poln razburljivih, napetih in vznemirljivih trenutkov.

In življenje postane bolj zanimivo

Akcijski filmi so izjemno priljubljeni tudi med ljudmi, ki živijo 'rutinsko' življenje – brez posebnih dogodkov, vzponov in padcev, monotono in prazno. Akcijski zapleti, streljanje, eksplozije in dirkanje namreč v kri poženejo adrenalin, zaradi katerega imajo mnogi občutek, da je njihovo življenje bolj vznemirljivo in pestro. Predstavljajo torej nekakšno popestritev in beg od dolgočasne realnosti.

Vse to in še več!

Akcijski filmi tako pozitivno vplivajo na emocionalno zdravje posameznika. Ne le to, v tovrstnih filmih velikokrat nastopajo tudi seksi dekleta, ki celotno dogajanje le še popestrijo. Pomagajo nam narediti korak naprej k uresničitvi svojih sanj, navdajo nas z občutkom upanja, sreče in vznemirjenosti.

Na VOYO vas čaka pester izbor najboljših akcijskih filmov!

Junaki, ki nas običajno popeljejo v svet akcije in brez katerih akcijskih filmov pravzaprav sploh ne bi bilo, so prav gotovo Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, Jet Li, Dolph Lundgren, Harrisson Ford in Jason Statham ... Vse te pa si lahko v mesecu januarju ogledate v bogati zbirki akcijskih filmov na VOYO! V zbirki med drugimi najdete velike uspešnice in klasike (celoten seznam v prilogi), kot so:

- PLAČANCI (The Expendables), ameriški akcijski film, 2010;
- MOČ IZ PEKLA (Hellbound), ameriški akcijski film, 1994;
- TERMINATOR 3: VSTAJA STROJEV (Terminator 3: Rise of the Machines), ameriški film, 2003;
- RAMBO 4 (Rambo 4: John Rambo), ameriški akcijski film, 2008;
- POLICAJI (CopLand), ameriški film, 1997;
- UNIVERZALNI VOJAK 3 (Universal Soldier: Regeneration), ameriški akcijski film, 2009;
- ŠEST KROGEL (Six Bullets), ameriški akcijski film, 2012;
- SONČEVE SOLZE (Tears of the Sun), ameriški film, 2003;
- HUDSON HAWK (Hudson Hawk), ameriška akcijska komedija, 1991.

Celoten seznam filmov, ki obljubljajo dozo adrenalina, pa najdete na VOYO! Do 31. marca!
 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578