Moskisvet.com
image (28)

Novice

Zato bo moral v zapor!

N.J.
30. 10. 2015 11.50
15

Malezijski policisti so aretirali 33-letnega Kitajca, ki je na spletu objavil serijo fotografij, domnevno posnetih na otoku Semporna. Razlog? Fotografije so bile preveč vroče.

Tamkajšnji kriminalist Datuk Salehhudin Abdul Rahman je za medije sporočil, da so inštruktorja potapljanja aretirali, ker je fotografiral gole ženske in moške v vodi. Na fotografijah je bilo 10 turistov, od tega 6 moških in 4 ženske.

»Osumljeni je že večkrat obiskal otok Semporna, kamor vodi kitajske turiste na potapljaške izlete. Postopek smo sprožili zaradi neprimernega vedenja v javnosti,« so pojasnili policisti. Zaradi tega mu grozi do tri mesece zaporne kazni.

Do incidenta je prišlo tudi nedavno, ko je skupina turistov gola pozirala na vrhu svete gore Mount Kinabalu. To skupino so oblasti kasneje krivile, češ da so s svojim ravnanjem vplivali na to, da je njihovo deželo prizadel uničujoči potres. Štiri turiste so obsodili na 3 dni zaporne kazni in jih oglobili za približno 700 evrov.
Kot poudarjajo oblasti, želijo s tem doseči le, da obiskovalci spoštujejo njihova pravila, ko so na njihovi zemlji.


KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578