Moskisvet.com
Peter Prevc

Novice

Zaslužek Petra Prevca daleč od sanjskega ...

N.J.
19. 02. 2016 08.18
54

Peter Prevc letošnjo zimo piše zgodovino, podira rekorde in združuje Slovence. Čeprav tega zagotovo ne počne zaradi denarja, je zaslužek vseeno nekaj, kar športniku takega kova pripada. A njegov zaslužek je daleč od bajnega.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: AP

S kar 11 zmagami na 23 tekmah je letos Peter Prevc zaslužil nekaj več kot 154.000 evrov. Poleg tega je na novoletni turneji za skupno zmago prejel dobrih 18 tisočakov ter dvakrat po 2.000 evrov na kvalifikacijah na novoletni turneji. Vsega se je tako nabralo za nekaj več kot 176 tisoč evrov. Gre seveda za bruto znesek. Skoraj polovico bo moral plačati dacarjem in ostalo mu bo manj kot 100 tisočakov. To pa je neprimerljivo z zneski, ki jih na svoj bančni račun prejemajo nekateri drugi slovenski športniki.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: AP

Najbolje plačani slovenski športnik je Goran Dragić, eden najboljših organizatorjev igre v ligi NBA in na svetu, ki ima z Miami Heat podpisano pogodbo za 15 milijonov evrov na leto (bruto). Lani je podpisal petletno pogodbo v vrednosti 85 mio dolarjev, kar je približno 77 mio evrov. Košarkar Beno Udrih zasluži dobra 2 mio dolarjev letno (nekaj več kot 1,6 mio evrov). Podoben znesek, to je okoli 2,5 mio letno, prejema tudi vratar Interja Samir Handanović, ki je v začetku januarja podpisal pogodbo do leta 2019. Prejema še številne bonuse, kar skupno nanese okoli 3 mio evrov letno.

Nedavno je za val navdušenja poskrbel Anže Kopitar, ki je podpisal pogodbo z LA Kings, in sicer za 80 mio dolarjev (73 mio evrov). Letno bo prejel nekaj več kot 9 mio evrov.

 

 

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578