Moskisvet.com
Samantha Chirichella

Novice

Zaradi te fotografije ob 59.000 evrov letno

N.J.
06. 05. 2016 08.03
6

Samantha Chirichella bi morala začeti delo na novem delovnem mestu, na katerem bi za svoje delo prejela kar 59.000 evrov letno (47.000 funtov), a so njeni nadrejeni še pred njenim nastopom službe opravili temeljito preverjanje in naleteli na njeno seksi fotografijo, obstoj katere bo verjetno še kar nekaj časa obžalovala.

Njeni nadrejeni so, ko so na Instagramu zasledili njeno seksi lezbično fotografijo, umaknili poslovno ponudbo, poročajo britanski mediji. Samantha bi delala kot oseba v kadrovski službi, ki preverja potencialne nove zaposlene, ki bi delali v energetskem podjetju. Kot kaže, so tisti, ki trenutno zasedajo to delovno mesto, pri svojem delu več kot uspešni.

Samantha Chirichella
Samantha Chirichella FOTO: Instagram

Na fotografiji, ki je nastala pred 3 leti, 26-letnica leži gola poleg druge ženske, s katero druga drugi poljubljata prsne bradavičke.

Ženska, ki je zaradi svoje preteklosti ostala brez možnosti zaposlitve v podjetju, se je odločila za tožbo. Na sodišču v New Yorku trdi, da je fotografija umetniško delo in ne pornografija, poleg tega pa naj bi jo imela objavljeno njena prijateljica in ne ona. Izpostavila je, da glavna težava ni fotografija, temveč naj bi podjetje Consolidated Edison umaknilo ponudbo, potem ko so vodilni izvedeli, da je lezbijka.

»Ta fotografija ni nič bolj seksualno eksplicitna od del da Vincija, Titiana ali Michelangela ali fotografij, ki jih objavlja recimo Sports Illustrated,« je dejal njen odvetnik Arthur Schwartz. V tožbi navaja, da je podjetje ravnalo diskriminatorno zaradi njene spolne usmerjenosti, saj naj bi Samantha pod fotografijo v odgovoru prijateljici dala slutiti, da je lezbijka. Predstavnik Con Ed za javnost je v odgovoru na komentar pojasnil, da še proučujejo tožbo, ki so jo prejeli.

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578