Moskisvet.com
Postal je prvi v zgodovini, ki je javno spregovoril o svoji spolni usmerjenosti še med aktivno športno kariero.

Novice

Zaradi šokantnega priznanja v eni sami noči dobil 70.000 oboževalcev!

U.S./STA
30. 04. 2013 16.32
6

Košarkar v ligi NBA Jason Collins je poskrbel za pravo medijsko senzacijo. Slednja ni povezana z njegovimi predstavami pod obročem. Za revijo Sports Illustrated je javno priznal, da je gej. Collins je prvi športnik v kateri od štirih velikih profesionalnih lig (bejzbol, košarka, nogomet in hokej) onstran Atlantika, ki je o svojem homoseksualnem nagnjenju spregovoril med aktivno kariero.

Postal je prvi v zgodovini, ki je javno spregovoril o svoji spolni usmerjenosti še med aktivno športno kariero.
Postal je prvi v zgodovini, ki je javno spregovoril o svoji spolni usmerjenosti še med aktivno športno kariero. FOTO: Twitter
"Sem 34-letni temnopolti center in sem gej. Nisem imel namena, da bi postal prvi gej med vsemi ameriškimi profesionalnimi športniki, ki se je javno razkril. Tako se je pač zgodilo in zdaj lahko začnemo debato," so besede, ki jih je izrekel Jason Collins, ki želi nadaljevati košarkarsko kariero pod obročema.

Čez noč je postal zvezda

Košarkar je s svojim priznanjem šokiral ameriško javnost, obenem pa je ravno zato, ker je prvi, ki je o svoji spolni usmerjenosti tako odkrito spregovoril, doživel tolikšno podporo. V eni sami noči je na Twitterju dobil več kot 70.000 novih sledilcev, kar je svojevrsten dosežek.
Po njegovem priznanju so medije in družbena omrežja preplavila sporočila podpore Collinsovega dejanja. Med drugim se je oglasil komisar lige NBA David Stern, ki je čestital Collinsu za pogum in mu je izrazil vso podporo lige pri nadaljevanju njegove poklicne poti.

Podporo so mu izrekle številne znane osebnosti

Med košarkarji, ki so kot prvi čestitali Collinsu in mu izrazili podporo, je bil zvezdnik moštva Los Angeles Lakers Kobe Bryant. "Nikoli ne skrivajte, kdo ste, samo zaradi drugih," je zapisal na svojem profilu. Pridružil se mu je še Tony Parker: "Vesel sem, da se sedaj lahko sprosti in postane to, kar je."
Oglasil se je tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, njegova hčerka Chelsea je s Collinsom skupaj obiskovala Univerzo Stanford. "Ponosen sem, da lahko za Jasona Collinsa rečem, da je moj prijatelj," je zapisal Clinton.

Pogum pozdravlja tudi Bela hiša

Posebno čestitko je pogumnemu športniku izrekel tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki je Collinsa poklical po telefonu in mu izrazil vso podporo. Navdušil ga je njegov pogum. Svoja čustva pa je prek spleta pokazala tudi njegova soproga Michelle Obama. "Jason, zelo smo ponosni na tebe! To je ogromen korak za našo deželo. S tabo smo!"

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578