Moskisvet.com
Zara Tindall

Novice

O tej postavni blondinki trenutno govori cel svet

E.R.
04. 07. 2024 04.00
0

Britanci jo obožujejo, poročena je s športnikom, britanski kralj pa ima zanjo posebne načrte.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Nečakinja britanskega kralja Karla III., 43-letna Zara Tindall, je te dni deležna velike pozornosti javnosti, potem ko je kralj razkril, da si želi, da bi prevzela naziv princese in aktivne članice kraljeve družine. Oba sta si zelo blizu in glede na dvorni vir bi lahko bila kmalu okronana za princeso, za kar britanski vladar meni, da bi se moralo zgoditi že zdavnaj. Zara je prava ljubljenka Britancev, ki navdušuje s svojo prizemljenostjo in preprostostjo.

Ne boste verjeli, zakaj namerava britanski kralj odpotovati v Ameriko
Preberi še
Ne boste verjeli, zakaj namerava britanski kralj odpotovati v Ameriko

Hčerko princese Anne in Marka Phillipsa v zadnjem času opažamo na vseh pomembnejših kraljevih dogodkih, udeležila se je tudi konjskih dirk Royal Ascot, kjer se je družila s svojim bratrancem princem Williamom in drugimi družinskimi člani ter mu pomagala pri organizaciji vrtne zabave v Buckinghamski palači.

"Britanska javnost obožuje Zaro veliko bolj kot princesi Beatrice in Eugenio, hčerki vojvoda in vojvodinje Yorške, ki naj bi si želeli prevzeti več kraljevih dolžnosti. Tako kot njuni starši tudi onidve delujeta lahkomiselno in javnost to čuti," je za revijo Times komentirala znana kolumnistka Hilary Rose

Po drugi strani pa je Zara, ki se je leta 2011 poročila z dve leti starejšim nekdanjim šampionom v ragbiju Mikom Tindallom, pred tem priznala, da je srečna, ker nima kraljevega naziva. "Z mojega vidika sem očitno imela veliko srečo, da nama mama ni podelila nobenih nazivov, zato si res zasluži vse priznanje za to," je nekoč dejala med nastopom v podkastu Roba Burrowa Total Sports.

Najstarejšo vnukinjo kraljice Elizabete II. je pogosto mogoče videti na pomembnih dogodkih s širšo kraljevo družino. Kljub temu, da vsaj za zdaj nimata nobenega uradnega kraljevega naziva in ne prejemata nobene finančne pomoči od krone, njuno premoženje vseeno ocenjujejo na več kot 30 milijonov evrov, poroča Hello!. In to predvsem zaradi Mikove športne kariere, priznanj, sponzorskih pogodb in honorarjev za udeležbo na različnih dogodkih. 

Nekoč jo je ljubil britanski kralj, zdaj je poročena s kmetom
Preberi še
Nekoč jo je ljubil britanski kralj, zdaj je poročena s kmetom

Zara je sicer tudi strastna jahačica in ljubiteljica konj, pohvali pa se lahko z udeležbo na olimpijskih igrah leta 2012, kjer je osvojila srebrno medaljo. Kot ambasadorka sodeluje z luksuznimi podjetji, med drugim z Musto, Land Roverjem, Rolexom in investicijsko družbo Artemis, obenem pa je direktorica dirkališča Cheltenham Racecourse. Z Mikeom se je poročila leta 2011, skupaj pa sta na svet pozdravila tri otroke: hčerko Mio, ki se je rodila leta 2014, hčerko Leno, ki se je rodila leta 2018, in sina Lucasa Philipa, ki ga je Zara pred tremi leti rodila kar doma, saj ji ni uspelo priti v bolnišnico. 

Kate Middleton ne zmore več
Preberi še
Kate Middleton ne zmore več

Žal pa sta njuni življenji zaznamovala tudi dva spontana splava, ki ju je Zara doživela pred rojstvom druge hčerke. "Najhuje mi je bilo, da je ves svet izvedel za moj prvi spontani splav, saj sem prej veselo oznanila nosečnost. Znani in neznani so mi na to temo še dolgo časa postavljali vprašanja, na katera je bilo v takem stanju težko odgovarjati. Težko je sploh govoriti o takšnih stvareh," je enkrat iskreno povedala. 

Zara je bila znana kot ljubljenka pokojne kraljice Elizabete, s katero sta delili strast do konj, babičina smrt pa jo je zelo prizadela, zato ob zadnjem slovesu pred dvema letoma ni mogla skriti čustev in solz. Bila je njena najstarejša vnukinja, rojena leta 1981, ime pa je dobila po priporočilu današnjega kralja Karla III., ki ji zdaj želi podeliti še naziv princese. Ob rojstvu do tega ni imela pravice, saj se nazivi v kraljevi družini podeljujejo po moški strani, Zarin oče pa ga ni imel, zato so bili zanj prikrajšani tudi njegovi otroci. Sama kraljica Elizabeta je to želela spremeniti, a je Zarina mama, princesa Anne, to zavrnila, da bi njena hčerka imela čim bolj vsakdanje življenje.

Tako pogosto sta Diana in Karel III. skočila med rjuhe
Preberi še
Tako pogosto sta Diana in Karel III. skočila med rjuhe

Danes jo imajo radi tudi zaradi njene predanosti humanitarnemu delu, predvsem tistemu, ki je povezano z najbolj ranljivimi skupinami, otroki in ljudmi v stiski po svetu. Mnogi se še spominjajo njenih dejanj, ko je na dražbi prodajala svoje obleke, da bi zbrala sredstva za žrtve cunamija v Indijskem oceanu leta 2005 in za žrtve potresa, ki je prizadel Japonsko leta 2011, ter številnih dobrodelnih dogodkov, ki jih je organizirala. Zagotovo je tudi to eden od razlogov, zakaj jo imajo Britanci tako radi tako, kot so oboževali princeso Diano, s katero jo nekateri radi primerjajo.

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.gloria.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492