Moskisvet.com
YouTube - 1

Novice

Izkoriščajo pevkino smrt

E.N.
12. 02. 2012 13.41
3

Bilo je le vprašanje časa, kdaj se bo na spletu pojavil kakšen video, označen kot: zadnji nastop Whitney Houston. A poleg tega so se začeli pojavljati tudi videoposnetki, ki so pravzaprav prave spletne prevare.

Kot zanimivost naj še omenimo, da se na portalu YouTube iz minute v minuto pojavljajo videoposnetki, namenjeni prezgodaj umrli divi svetovne glasbe. Pri veliki večini teh posnetkov je zapisana kratica R.I.P. (počivaj v miru). In tako lahko skoraj vsako minuto na portalu zasledimo na novo prenesen videoposnetek.

Na žalost pa je tudi kar nekaj takih, ki želijo prek "ekskluzivnih" videoposnetkov, ki dejansko sploh ne obstajajo, privabiti uporabnike spleta na svojo stran, kjer se odpre kakšno okno, ki nam ponuja plačljive storitve ali kaj drugega.

V zadnjih dneh je tako na spletu tudi vedno več videoposnetkov, ki so pravzaprav le "zamrznjene fotografije", na katerih je napis: "Za ogled videa kliknite na spodnjo povezavo!" V večini primerov so ti videoposnetki označeni kot "šokantni" ali "nikoli videni". Uporabniki portala YouTube pa s klikom na označeno povezavo pridejo na drugo spletno stran, kjer jih znova nekam preusmerijo ali kjer dobijo neke informacije, ki s smrtjo pevke dejansko niso povezane. Skratka – žal se nekateri trudijo zaslužiti tudi na tak način.

Taki videoposnetki, ki ponujajo ekskluzivne vsebine na DRUGI spletni strani, so v večini primerov le prevara.
Taki videoposnetki, ki ponujajo ekskluzivne vsebine na DRUGI spletni strani, so v večini primerov le prevara. FOTO: YouTube
Uporabniki portala YouTube objavljajo posnetke, povezane s pevko.
Uporabniki portala YouTube objavljajo posnetke, povezane s pevko. FOTO: YouTube
YouTube - 4
YouTube - 4 FOTO: YouTube
YouTube - 3
YouTube - 3 FOTO: YouTube
YouTube - 2
YouTube - 2 FOTO: YouTube
YouTube - 1
YouTube - 1 FOTO: YouTube

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616