Moskisvet.com
Gilles Simon

Novice

Wimbledon: ženske si ne zaslužijo enake nagrade!

N.J.
28. 06. 2012 08.44
11

Francoski teniški zvezdnik Gilles Simon je z nedavno izjavo pred začetkom teniškega turnirja v Wimbledonu močno šokiral. Dejal je namreč, da si ženske igralke ne zaslužijo enako visokega zneska za nagrado kot moški.

Simon je prepričan, da si ženske zaslužijo nižjo nagrado.
Simon je prepričan, da si ženske zaslužijo nižjo nagrado. FOTO: Reuters

Od leta 2007 se tako moški kot ženske, ki sodelujejo na teniškem turnirju v Wimbledonu, potegujejo za enak znesek. Vendar pa se francoski teniški igralec Gilles Simon očitno ne strinja z wimbledonsko politiko. Športnik, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 13. mesto, namreč trdi, da je določitev enakega zneska glavne nagrade napačna poteza organizatorjev.

Enakovredno plačilo v športu ne deluje. Čeprav veliko govorimo o tem, mislim, da ni smiselno,″ je povedal in dodal: ″Menim, da so moški boljši v tenisu kot ženske. Pri tekmah za Grand Slam moški na igriščih namreč preživijo še enkrat več časa kot ženske. Ko je tekmovanje v Rimu postalo združeno za moške in ženske, je bilo to zato, da so rešili ženske, saj se spominjam finala z 20 gledalci.″

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616