Moskisvet.com
Penis

Novice

Vse stroške za spremembo spola bo krilo ministrstvo

STA/N.J.
05. 07. 2016 08.09
4

Obrambni minister ZDA Ashton Carter je sporočil, da bodo lahko v oboroženih silah ZDA odprto služili tudi transseksualci, ministrstvo pa bo plačalo vse stroške, ki so povezani s spremembo spola.

Penis
Penis FOTO: Reuters

Pentagon je pred petimi leti odpravil politiko "ne sprašuj, ne govori", ki je homoseksualcem dovoljevala služiti v oboroženih silah, če nihče ni vedel, da so homoseksualci.

Nova politika transseksualcem, ki so že v vojski, omogoča, da tam tudi ostanejo, od 1. julija 2017 pa se bodo lahko takšni posamezniki tudi odkrito prijavljali na služenje vojaškega roka.

Ameriška vojska trenutno šteje 1,3 milijona aktivnih pripadnikov, od tega jih je 2500 transseksualcev. Rezervnih enot je 825.000, od tega 1500 transseksualcev.

Pentagon bo za zdravljenje pri spremembi spola začel plačevati najpozneje 1. oktobra. "To so nadarjeni Američani, ki služijo z odliko, ali tisti, ki želijo priložnost, da služijo. Ne smemo dovoliti, da nam ovire, ki niso povezane z usposobljenostjo, onemogočijo novačenje ljudi, ki so sposobni opraviti svoje delo," je dejal Carter.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549