Moskisvet.com
Tati Neves - 1

Novice

Vrata odpira največji bordel v Evropi

M.K.
09. 12. 2013 13.52
30

Če je bil Saarbrücken, glavno mesto nemškega Posarja, nekoč znan predvsem po dobri hrani in pijači, postaja v zadnjih letih evropska prestolnica seks turizma. K temu naj bi ključno pripomogel tudi 'mega' bordel, ki naj bi svoja vrata odprl še letos.

prostitutke in prostitucija - 7
prostitutke in prostitucija - 7 FOTO: Profimedia
V nemškem mestu Saarbrücken končno podobo dobiva mogočna zgradba, ki naj bi svoja vrata odprla še ta mesec. Gre za največji bordel v Evropi, ki se razprostira na skoraj pet tisoč kvadratnih metrih in v gradnjo katerega naj bi družba 'Paradise Island Entertainment GmBH' investirala kar 4,5 milijona evrov. V tej mogočni javni hiši naj bi delo dobilo 45 natakarjev in asistentov ter približno 90 prostitutk, vstopnina v svet erotične oaze pa naj bi znašala med 60 in 70 evri, k čemur je potrebno prišteti še usluge posameznih prostitutk.

Mnenja so deljena

Na prvi pogled idilično nemško mestece s 170 tisoč prebivalci postane zvečer kraj neskončnega razvrata. Na vsakih nekaj metrov stojijo prostitutke, ki zaradi hude konkurence že za drobiž ponujajo vse, kar si lahko zamisli moška domišljija. Večina jih nima urejenega zdravstvenega in socialnega zavarovanja, delajo pa v popolnoma nehigieničnih razmerah. Tudi bordelov se skorajda ne da prešteti. Samo v Saarbrücknu naj bi po podatkih, s katerimi razpolaga tamkajšnje združenje za zaščito prostitutk, ljubezen prodajalo približno tisoč žensk. Prav zaradi vseh teh dejstev so mnenja glede odprtja 'mega' bordela deljena: če ga nekateri dojemajo kot tveganje za porast kriminala in preprodaje belega blaga, pa drugi v njem vidijo priložnost, da se prostitutke z umazanih ulic preselijo v za to specializirane ustanove ter začnejo svoje 'delo' opravljati kot popolnoma običajen poklic.

Bordel
Bordel FOTO: Reuters
Prostitutka – popolnoma običajen poklic

Velika večina prostitutk v Posarju naj bi prihajala iz držav jugovzhodne Evrope, ki so po priključitvi Bolgarije in Romunije veliki evropski družini v Nemčiji našle priložnost za zaslužek s prodajanjem ljubezni, s čimer svoje družine rešujejo iz brezna revščine. Nekatere med njimi naj bi prišle prostovoljno, druge naj bi zvabili z visokoletečimi, a žal lažnimi obljubami, tretje naj bi pripeljali celo na silo. Čeprav se lokalne oblasti na vse pretege trudijo omejiti prostitucijo, jim to ne uspeva najbolje, predvsem zaradi preoblikovanja zakonodaje, ki je leta 2001 prostitucijo kvalificiral kot popolnoma običajen poklic ter prodajalkam ljubezni dal pravico do zdravstvenega zavarovanja, pokojnine in drugih ugodnosti zaposlenih.

Veliko obiskovalcev prihaja s Francije

Dodatni dejavnik k razcvetu seks industrije v Posarju predstavlja tudi bližina Francije, kjer je prostitucija prepovedana, čeprav ni nezakonito delati kot prostitutka. Nezakonito je voditi bordel, biti zvodnik ali kupovati usluge prostitutk v javnosti, ni pa nezakonito prodajati svojega telesa. »Nad protesti proti 'mega' bordelu nismo prav nič začudeni,« pravi Michael Beretin, ki naj bi prevzel vodenje največjega bordela v Evropi. »Pred odprtjem zato vabimo vse prebivalce na informativno srečanje, kjer jih poskušamo pomiriti in jim razložiti, da naša dejavnost ne bo vplivala na kvaliteto njihovega življenja v tem mestu,« pojasnjuje Beretin in zagotavlja, da bodo poslovali striktno v skladu z zakonom.

V Nemčiji bo vrata kmalu odprl največji bordel v Evropi.
V Nemčiji bo vrata kmalu odprl največji bordel v Evropi. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616