Moskisvet.com
Zorbing

Novice

Posnel grozljivko na smučišču: umrl je 27-letni Denis

N.J.
09. 01. 2013 10.44
39

Za 27-letnega Denisa in 33-letnega Vladimirja se je izkušnja s tako imenovanim zorbingom končala tragično. Prvi je podlegel poškodbam, medtem ko je drugi utrpel hude poškodbe glave in telesa. Poglejte si posnetek, kaj je šlo narobe!

27-letni Denis Bukarov in 33-letni Vladimir Ščerbov sta se med dopustovanjem v Dombaju, enem izmed ruskih smučarskih središč odločila preizkusiti zorbing – adrenalinski hit, pri katerem te zaprejo v ogromno napihnjeno žogo in spustijo po hribu.

Vendar pa ni vse potekalo, kakor bi moralo. Žoga, ki bi se morala na dnu proge zaustaviti, je namreč zašla s poti, najprej v desno in zatem še v levo, nato pa je zletela s proge v bližnji prepad, pri čemer si je Denis, sicer oče dveh otrok, zlomil vrat in hrbtenico. Veliko bolje jo je odnesel Vladimir, ki so ga nezavestnega, s pretresom možganov, poškodbami glave in telesa odpeljali v bolnišnico, nato pa prepustili domači oskrbi.

Celotno tragedijo je snemal njun prijatelj, katerega ime ostaja še neznanka. Med snemanjem ga lahko slišimo, kako inštruktorja vpraša, kako daleč lahko odnese žogo, inštruktor pa odgovori, da ne prav daleč in da so na dnu proge ljudje, katerih naloga je, da žogo ulovijo in zaustavijo, če zaide s poti. Trenutek zatem, ko se Denis in Vladimir v žogi odkotalita proti dnu, pa je mogoče slišati glas, ki pravi: "Oh, jeb...., spet je šla v napačno smer." Zatem pa moški glas vzklika: "Zadrži jo, zadrži jo! Zadrži," ter nadaljuje: "Ah, ja, je že v redu, saj se bosta sama ustavila." A ni bilo tako. Žoga se je skotalila preko skal, namesto da bi se ustavila, nato pa zgrmela v prepad. Moški, ki je snemal smrt prijatelja, nato sprašuje, kaj se dogaja, nekdo pa mu odgovori, da nič, nato pa s pomirjenim glasom doda: "Katastrofa." Posnetek se nato ustavi.

Po poročanju načelnika lokalne policije Sergeja Šuvajeva, naj bi se zorb kotalil in odbijal od skal približno kilometer in pol, ustavil pa šele na bližnjem zmrznjenem jezeru. Zaradi težke dostopnosti jezera so reševalci potrebovali kar nekaj časa, da so se prebili do poškodovancev, ko so žogo zvlekli na varno, pa je bil Denis sicer še živ, a je umrl na poti v bolnišnico. Vladimir je k sreči preživel.

Zorbing
Zorbing FOTO:

Policija je sprožila preiskavo. Organizatorji zorbinga so osumljeni povzročitve smrti zaradi malomarnosti, grozi pa jim do deset let zaporne kazni. Presenetljivo je, da ob progi za zorbing ni bilo nobenih varnostnih in zaščitnih pregrad in ograj.


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492