Moskisvet.com
Nesreča padalca

Novice

VIDEO: Omahnil v prepad in vse posnel

A.M.
24. 05. 2013 15.46
8

Izkušeni padalec, ki se je že 180-krat uspešno ’vrgel’ z mostov, zgradb in skalnih previsov, je imel med zadnjim podvigom neznansko srečo. Ob skoku mu je zatajilo padalo, grozljivi padec pa je posnel s kamero.

Matthew Gough se je odrinil s 300 metrov visokega klifa nad jezerom Garda v Italiji. Ko je odprl padalo, se je to zasukalo in zapletlo, padalec je strmoglavil in ob grozljivih krikih treščil v skalno prelomnico, za las zgrešil koničasto stojalo za smuči in obležal ob jezeru. Ocenjujejo, da je na tla treščil s hitrostjo več kot 60 km/h. Čeprav je padec videti naravnost grozljivo, se je padalec takoj po nesreči začel premikati, komuniciral je s prijatelji in reševalci, ob prihodu v bolnišnico pa je bil že dovolj pri močeh, da je pomahal. Zdravniki so ugotovili le manjše poškodbe kolen in gležnjev, iz bolnišnice pa so ga odpustili že čez nekaj dni.

’’Ker se je padalo zapletlo, ga nisem mogel upravljati. Poskusil sem se izogniti skalni steni, vendar mi je preprosto zmanjkalo časa in prostora. Ko sem v steno trčil prvič, me je začelo nenadzorovano vrteti, kar je vse še poslabšalo. Padalo se je še bolj zapletlo, med divjim vrtenjem pa sem večkrat trčil ob skale,’’ je padec opisal 25-letnik, ki se je na ta dan še enkrat rodil. Ogleda posnetka ne priporočamo bralcem z občutljivim želodcem.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549