Moskisvet.com
Nekaj čudnega in velikega je padlo iz vesolja … - 1

Novice

VIDEO: Nekaj čudnega in velikega je padlo iz vesolja …

M. J.
23. 03. 2012 10.59
46

Prebivalci sibirskega mesta Otradnenski trdijo, da je z neba padel neznani kovinski predmet, ruski strokovnjaki pa poskušajo dognati, kaj naj bi ta predmet bil.

Strokovnjaki so po prvih ogledih in preiskavah ugotovili, da neznani predmet ne pripada ne raketi, niti kakšnemu izstrelku. Kovinski predmet, ki ima premer kar dva metra, je težak približno 200 kilogramov, meščani pa so ga v mesto privlekli kar po snegu. Trenutno nanj pazi lokalna policija, pojavljajo pa se vedno novi radovedneži, ki si hodijo ogledovati omenjeno najdbo.

Predmet naj bi tehtal okoli 200 kilogramov.
Predmet naj bi tehtal okoli 200 kilogramov. FOTO: YouTube
Ruska vesoljska agencija Roskosmos trdi, da nima predmet nobene povezave z vesoljsko tehnologijo. Komu predmet pripada in kaj natančno je, bo znano šele po tem, ko bodo strokovnjaki natančno preučili predmet, ki bi teoretično lahko pripadal tudi izvenzemeljskim bitjem.
Varuje ga lokalna policija, do sedaj pa še ni znano, komu/čemu naj bi predmet pripadal.
Varuje ga lokalna policija, do sedaj pa še ni znano, komu/čemu naj bi predmet pripadal. FOTO: YouTube

Ruski mediji še poročajo, kako so meščani omenjeno najdbo odkrili že lanskega decembra, vendar so šele pred kratkim to prijavili policiji. Ta je o najdbi obvestila Moskvo, kjer so jim naročili, da prevzamejo predmet in ga varujejo, dokler ponj ne pridejo strokovnjaki.
Lokalni poznavalci trdijo, da je predmet skoraj zagotovo narejen iz titana, Juri Bornjakov z urada za reševanje v okrožju Kujbiševski pa je dejal, da v tistem času ni bilo zaznati nikakršnega žarčenja.
 

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549