Moskisvet.com
Morski pes - 2

Novice

Video: morski pes jo je razmesaril pred očmi kopalcev

A.M.
22. 08. 2013 11.11
2

Nemška turistka, ki je v napadu morskega psa izgubila roko, je po enem tednu podlegla poškodbam. Smo za vedno bolj pogoste napade na kopalce krivi ravno ljudje?

’’Ko smo stali na plaži, smo zaslišali grozljiv krik.’’ je povedal 57-letni Rick Moore, ki je bil priča nedavnemu napadu morskega psa. 20-letna Nemka, Jana Lutteropp, je letovala na Havajih. Med plavanjem pred obalo Mauija pa jo je le 30 metrov od obale napadel morski pes. V napadu je izgubila desno roko, na pomoč pa ji je priskočil ravno 57-letni učitelj Moore. Pognal se je v valove, pograbil nezavestno plavalko in jo odnesel na kopno. Tam je do prihoda reševalcev izvajal umetno dihanje in masažo srca.

Poškodovanko so odpeljali v bolnišnico, kjer je po enem tednu na oddelku intenzivne nege izgubila boj za življenje. V lanskem letu so na Havajih zabeležili 11 napadov morskih psov, zadnji s smrtnim izidom pa se je zgodil leta 2004. Strokovnjaki porast napadov morskih psov na kopalce povezujejo s pretiranim industrijskim ribolovom, ki te morske plenilce žene v vedno bolj plitve vode. Strokovnjaki opozarjajo kopalce, naj ne plavajo sami in naj ne hodijo v vodo zjutraj, zvečer ali ponoči. Plaža, kjer se je napad dogodil, je opremljena z opozorili, da se v vodi lahko nahajajo smrtonosni planilci.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549