Moskisvet.com
image (28)

Novice

Včasih gladiator, danes pa ...

N.J.
29. 05. 2013 13.25
29

Čas ne prizanaša nikomur in kot kaže, se leta začenjajo poznati tudi na telesu 'gladiatorja' Russella Crowa. 49-letni filmski igralec je na novih fotografijah namreč videti nekoliko zanemarjen in debelušen ...

Zlata leta Russella Crowa, ko je navduševal v vlogi mišičastega Maximusa Decimusa Meridiusa v filmu Gladiator, so očitno minila. 49-letnika, ki si je privoščil kratek oddih z družino na grškem otoku Mykonos, so namreč ovekovečili paparaci italijanske revije Chi.

In na fotografijah zvezdnik ni videti prav nič zvezdniško. Njegovo telo namreč ni izklesano, temveč opremljeno z zajetnim kupčkom maščobnih oblog, ki se jih bo moral pred začetkom naslednjega snemanja prav gotovo znebiti.

Igralec novozelandskega rodu se je leta 2000 za vlogo rimskega generala Maximusa Decimusa Meridiusa v filmu Gladiator, ki ga je režiral Ridley Scott, telesno vrhunsko pripravil. Ne nazadnje je moral v številnih prizorih vihteti težak meč in nositi 20 kilogramov težko opremo, kar ni zanemarljivo.

Intenzivna vadba, pusta prehrana

Za vlogo je Russell shujšal nekaj več kot 15 kilogramov. Njegov vadbeni režim je vključeval kolesarjenje na dolge razdalje, intenzivne treninge boksa in drugih borilnih veščin, hkrat pa je tudi redno dvigoval uteži, da je pridobil potrebno mišično maso. Treningu je namenil vsaj eno uro dnevno, pazil pa je tudi na prehrano. Dnevno je zaužil šest do osem majhnih obrokov, ki so bili sestavljeni iz pustih beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov in mononenasičenih maščobnih kislin. Ker je jedel tako pogosto, se mu je močno pospešil metabolizem, kar je še dodatno pripomoglo k izgorevanju maščob. Kar se tiče sadja in zelenjave, je Russell tedaj izbiral tista z največ vlakninami, užival pa je tudi beljakovinska prehranska dopolnila, da je zaužil potrebno količino beljakovin. Da nekdo izgublja maščobe in jih nadomešča z mišično maso, naj bi dnevno namreč zaužil gram beljakovin na kilogram telesne teže. Ni pa Russell pozabil niti na tekočino, saj je dnevno spil več kot tri litre vode.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549