Moskisvet.com
image (28)

Novice

Zakaj s sabo vozi oblečenega okostnjaka?

S.R.
14. 01. 2012 12.46
1

Tudi za to v Ameriki obstajajo kazni. Voznik v Washingtonu je namreč želel malce zaobiti zakone in je v avtomobil posadil kar okostnjaka. Vse to v želji, da bi lahko uporabljal t. i. pas HOV (high-occupancy vehicle), ki je rezerviran le za vozila z dvema ali več osebami.

V praksi se HOV-pasovi v več mestih kar precej dobro obnesejo, saj tisoči avtomobilov, v katerih se vozi le ena oseba v ameriških velemestih, namreč ustvarjajo nemogoče prometne zamaške. Vozil z dvema ali več potniki pa je zelo malo, po raziskavah le okoli 7 odstotkov. V praksi se tako po teh pasovih lahko v krajšem času (kot po običajnih pasovih) in v manj avtomobilih hitreje prepelje več ljudi.

Prav zaradi precej hitrejšega prevoza si veliko ljudi na vsak način želi uporabljati te pasove, pri tem pa se nekateri poslužujejo tudi majhnih prevar. Eden izmed takih je tudi Brian Stime, ki je v avtomobil prav zaradi vožnje po HOV-pasu posadil kar okostnjaka in ga celo oblekel v jopico. Vse skupaj bi se morda še dobro končalo, če bi Brian vozil po pravilih. Ker pa je vozil prehitro in preveč agresivno, ga je 20. decembra lani ustavil policist, ki ga je bizaren sopotnik kar malce šokiral. Policist je v avtomobilu namreč našel zelenega okostnjaka, ki ga je Stime za malce boljši izgled še oblekel. Ker je vozil po pasu HOV, rezerviranem za vozila z dvema ali več potniki (okostnjaki žal ne štejejo), mu je policist napisal kazen. Za spletni portal King 5 je Stime priznal, da je prekršil pravila, a hkrati dodal, da je ''šlo za življenje in smrt''. Do službe se mora namreč vsak dan voziti 72 kilometrov, zato se je domislil preproste rešitve, ki bi mu omogočala uporabo HOV-pasu. A to še ni vse, saj je prekršil tudi hitrostne omejitve, poleg tega pa je tudi neprestano nevarno menjal pasove. Za vse naštete prekrške si je prislužil 355 evrov kazni, od tega jih je bilo 97 zaradi okostnjaka na sovoznikovem sedežu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549