Moskisvet.com
Srčni infarkt

Novice

Umrl, ker je ubogal nasvete na internetu 

U.K.
03. 08. 2018 12.10
1

Na internetu najdemo ogromno nasvetov, a se je potrebno zavedati, da je večina slabih.  

Na svetovnem spletu je res ogromno ljudi, ki verjamejo, da imajo več znanja kot recimo zdravniki. In žal je enemu takšnemu nasedel 58-letni Zhou Zhin iz Kitajske. Zhou je bil kronični srčni bolnik in je preko spletne strani, ki širi lažne informacije prebral, da lahko vročina vpliva na zdravila za srce. V članku so svetovali, da naj ljudje, ki imajo težave s srcem in ki jemljejo zdravila za to težavo, raje tega nekaj dni ne počnejo, saj naj bi vplivala ravno nasprotno in bi škodovala. Zhou ni pomislil, da bi poklical svojega zdravnika in ga vprašal, če to drži ampak je preprosto nehal jemati zdravila. Tri dni kasneje je na večerji s prijateljem potožil, da ga boli v prsih in kmalu za tem doživel infarkt. Odpeljali so ga v bolnišnico, a je bilo zanj prepozno. In kasneje se je izkazalo, da ni bil edini. Zaradi članka so umrle še vsaj ti osebe, ki so prav tako prenehale jemati zdravilo. V vročih dneh je namreč še bolj pomembno, da pacienti jemljejo zdravila, saj vročina precej poveča možnost srčnega infarkta.  
Večina nasvetov na spletu je relativno neškodljivih, nekateri so lahko celo koristni, a se je zmeraj potrebno posvetovati z zdravnikom ali strokovnjakom, preden se odločimo za nekaj, kar odloča o življenju in smrti. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578