Moskisvet.com
Ronaldo Jacare Souza

Borilni športi

UFC: Knockouti, ob katerih boste obnemeli!

A.D., N.J.
29. 05. 2018 12.53
0

V zgodovini se je zvrstilo že nešteto takšnih in drugačnih knockoutov. Zbrali smo nekaj nabolj spektakularnih Knockoutov borcev UFC.

Ronaldo Jacare Souza
Ronaldo Jacare Souza FOTO: AP

Organizacija UFC (Ultimate Fighting Championship) je največja promotorka MMA (Mixed Martial Arts, mešane borilne veščine), predsednik pa je Dana White Vodenje je prevzel leta 2001, od tedaj pa je organizacija UFC zrastla v več milijard vredno podjetje. S prirejanjem borb so začeli leta 1993, ko se je odvila prva borba. Po tem, ko je že kazalo, da bo podjetje propadlo, so se uspeli s promocijo preko televizije in širitvijo v Avstralijo, Azijo in Evropo dvigniti kot feniks iz pepela. Samo v letu 2017 so organizirali več kot 400 dogodkov. 

UFC borci načeloma ne prejemajo plač v klasičnem smislu. Plačani so na borbo, znesek pa je odvisen od tega, kako poznani so borci in kako dobro so borbe sponzorsko pokrite. Določen znesek prejmejo za borbo, v primeru zmage pa še dodatno nagrado. Dodatno so plačani tudi za 'borbe večera' - tudi do 80 tisočakov.

Zneskom primerni so velikokrat tudi zaključki borb. Za vas smo zbrali nekaj najbolj spektakularnih v zadnjem času. Oglejte si jih v videoposnetku!

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578