Moskisvet.com
ice bucket challenge

Novice

Grozljivo: Umrl zaradi spletnega izziva!

N.J., N.J./B.G.
25. 09. 2014 08.18
11

Spletni izziv Ice Bucket Challenge, ki je postal izjemno popularen predvsem v zvezi z osveščanjem glede nevrološke bolezni ALS, je terjal življenje.

Po tem, ko je nazadnje zaradi izziva, ki je zaokrožil po socialnih omrežjih, umrl mladi, komaj 18-letni Škot Cameron Lancaster, ki se je z višine 75 metrov s pečine pognal v ledeno mrzlo bližnje jezero, se je drugi izziv tragično končal še za Tonyja Griderja iz Kentuckyja (ZDA). Moškega, sicer gasilca, je stresla elektrika, ko je z žerjavom dvignil balon vode, s katero je nato poškropil nekaj študentov.

Namen je bil opraviti dobro delo, saj so študentje tudi darovali nekaj denarja za organizacije, ki raziskujejo bolezen ALS . A nekaj je šlo narobe, mehanska ročica za dvig je bila očitno poškodovana. Prišlo je do kratkega stika. Tonyja so nemudoma odpeljali v bolnišnico, a so bile poškodbe tako hude, da ni preživel. Mesec dni je izgubil bitko za življenje, njegov kolega, ki je bil v nesreči prav tako poškodovan, pa je zunaj smrtne nevarnosti.

ice bucket challenge
ice bucket challenge FOTO: Instagram

Pred 'Ice Bucket Challengem' in poganjanjem v jezera so nevarno popivali

Pred smrtjo Tonyja Griderja in 18-letnega Škota, smo poročali že o 20-letnem Angležu Isaacu Richarsonu, ki je pred kamero popil smrtonosno kombinacijo vina, viskija, vodke in piva. Dve minuti po zaužitju je izgubil zavest, zaradi zastrupitve pa umrl v bolnišnici. Sledila je smrt 22-letnega Irca Rossa Cumminsa, ki je popil ogromno količino žganja. Našli so ga nezavestnega, nakar je v bolnišnici umrl. 19-letni Jonny Byrne je po popitem alkoholu skočil v reko in utonil, 29-letnik iz Cardiffa pa je umrl v spanju, ko je pred tem popil pol litra vodke.

Kmalu za tem se je po spletnih omrežjih že razširila nova "neumnost", ki je vključevala skoke v vodo. Izziv, ki je izhajal iz Francije, je zahteval skok v vodo z obrazom naprej. 16. junija letos je bila igra usodna za 19-letnika iz mesta Beganne v Franciji. Za potrebe izziva je v vodo zapeljal s kolesom, se je pri tem utopil, njegov prijatelj pa je vse to posnel.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 626