Moskisvet.com
Charles Manson

Novice

Po 4 mesecih razkrajanja zloglasnega morilca končno pokopali

N.J.
22. 03. 2018 07.53
1

Eden najbolj zloglasnih zločincev vseh časov Charles Manson je umrl že novembra 2017, star 83 let. Štiri mesece je njegovo truplo počivalo na ledu, zdaj pa so ga končno pokopali.

Charles Manson
Charles Manson FOTO: AP

Kot poročajo tuji mediji, je truplo Charlesa Mansona čakalo na ledu, da je sodišče odločilo, kdo naj ga sploh prevzame. Obreda, ki je potekal 19. marca, se je udeležilo le okoli 30 ljudi. Truplo je v 4 mesecih bojda že hudo razpadlo, da je bil vsaj približno spodoben na pogled, so potrebovali veliko ličil, na rokah pa je imel rokavice, saj naj bi roke že povsem razpadle.

PREBERITE: Ena najbolj brutalnih morilk vseh časov

PREBERITE: Tekmovalec kuharskega šova v resnici serijski morilec

Truplo je po odločitvi sodišča pripadlo vnuku zloglasnega zločinca, Jasonu Freemanu, ki je bil tudi govorec na obredu. Obred se sicer ni končaj s pokopom, temveč so truplo kremirali in njegov pepel raztrosili v bližnjem gozdu. Ker je bilo vetrovno, je menda njegov pepel raznašalo naokoli, tako da so bili gostje vsi od pepela, še pišejo tuji mediji.

Med gosti sta bili med drugim njegovo nekdanje dekle Afton Burton in njegova zvesta sledilka Sandra Good.

Charles Manson
Charles Manson FOTO: Profimedia

Kdo je bil Manson?

Manson je bil idejni vodja kulta, t.i. Mansonove družine. Norec, ki je imel bojda izjemno visok IQ, čeprav je bil skoraj nepismen, in ki je verjel v apokaliptično vojno, je svoje sledilce prepričal, da bodo z brutalnimi umori pospešili proces in na koncu prevzeli Ameriko. V 60. letih prejšnjega stoletja so tako njegovi sledilci, ki so živeli na odročnem in propadajočem ranču v Kaliforniji, sledili njegovim naukom. 'Mansonova družina' je tako avgusta 1969 na 4 lokacijah izvedla serijo 9 brutalnih umorov. Med žrtvami je bila tudi noseča soproga režiserja Romana Polanskega, Sharon Tate.

PREBERITE: Pokukajte v stanovanje serijskega morilca

Morilski pohod so izvedli 8. avgusta 1969. Pripadniki družine Manson so vdrli v dom režiserja Romana Polanskega in njegove življenjske sopotnice, igralke Sharon Tate, ki je bila visoko noseča. Polanski je bil v tem času v Evropi, kjer je snnemal film, Tateovo pa so umorili. Z njo je umrl tudi še nerojeniotrok, skupili pa so jo pe trije njeni prijatelji, ki so bili ravno na obisku pri njej, pa tudi komaj 18-letnega fanta, ki je ravno zapuščal hišo. Razlog za napad naj bi bil ta, da je v hiši Tateove in Polanskega pred njima živel glasbeni producent Terry Melcher. Ta z Mansonom ni želel podpisati pogodbe, zato Manson svojim sledilcev naročil, "naj uničijo vse v hiši". Sharon so zabodli 16-krat, čeprav je rotila, naj jo pustijo živeti zaradi otroka, scenarista Wojciecha Frykowskega so zabodli 51-krat. Zabadali so z nožem, nekatere celo z vilicami.

PREBERITE: Morilec, ki je preživel celo smrtno kazen - in to trikrat!

Charles Manson
Charles Manson FOTO: AP
Niti v zaporu se ni umirl

Charles Manson se je pred poroto znašel leta 1971 in obsodili so ga naklepanja umorov. Dosodili so mu smrtno kazen, a so leto kasneje to spremenili v dosmrtni zapor. Kot zapornik je bil daleč od umirjenega. Več kot 100-krat je prekršil pravila – paznike je pljuval v obraz, osebje polival z vročo kavo, zažgal je vzmetnico in netil prepire ter pretepe, kljub hudim zločinom pa je imel tako zunaj kot znotraj zapora še vedno precej oboževalcev. Prav zaradi oboževalcev se je ob njegovi smrti pojavilo vprašanje, kaj storiti s truplom. Bali so se, da bi njegov grob postal neke vrste svetišče.

Manson je, kljub temu, da je kriv krutih umorov, pristal v središču medijske pozornosti. Sledila mu je modna industrija, pristal je na naslovnici revije Rolling Stone ... Manson je v 'slavi' užival.

Poroka v zaporu

Čeprav se zdi neverjetno, je imel Manson tudi za zapahi nekaj sreče v ljubezni. Leta 2014 se je želel poročiti s tedaj komaj 26-letno oboževalko, ki ga je zadnjih sedem let zvesto obiskovala v zaporu. Pritoževal se je, da jima oblasti ne dovolijo zasebnih obiskov, ki bi vključevali tudi spolne odnose.

Charles Manson
Charles Manson FOTO: Profimedia
To so mu zapisali v slovo ...
To so mu zapisali v slovo ... FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630