Moskisvet.com
kitajski zmaj v praznično povorki

Novice

Trije milijarderji, ena skupna lastnost!

N.J.
01. 07. 2015 07.52
0

Kot poročajo kitajski mediji, so ugotovili, kaj je skupnega trem najbogatejšim kitajskim milijarderjem: vsi trije so rojeni v letu zmaja. Zanimivo je tudi, da med 10 najbogatejšimi Kitajci nihče ni rojen v letu ovce, je pokazala raziskava Wealth-X.

kitajski zmaj v praznično povorki
kitajski zmaj v praznično povorki FOTO: Reuters

Na prvem mestu seznama najbogatejših je pristal hongkonški poslovni magnat Li Ka-shing, čigar premoženje je ocenjeno na 30,6 milijarde ameriških dolarjev. Njegov imperij se razprostira na številna področja: od industrije do bančništva, gradbeništva, nepremičninskih poslov, hotelirstva ter energetike. 86-letni tajkun se je rodil leta 1928, v letu zmaja.

Na drugem mestu je še en hongkonški nepremičninski tajkun, Lee Shau-kee, prav tako rojen leta 1928. Njegovo premoženje je ocenjeno na 26,6 milijarde ameriških dolarjev. Je direktor Henderson Land Development.

Na tretjem mestu je kitajski vodilni na področju e-poslovanja, Jack Ma. Njegovo premoženje je ocenjeno na 26,5 milijarde. Rodil se je leta 1964 in je najmlajši član elitne skupine v letu zmaja rojenih milijarderjev.

Raziskava je pokazala, da na seznamu najbogatejših ni nihče rojen v letu ovce oziroma koze. Velja prepričanje, da ljudje, rojeni v letu ovce, zrasli v tiste, ki sledijo in ne v vodje. Prav tako naj bi bili manj uspešni kot poslovneži. Vseeno pa je ta teorija precej vprašljiva, vsaj če izpostavimo dejstvo, da je bil v letu ovce rojen recimo Bill Gates. Tako da nikar ne krivite staršev, če vam posli ne gredo dobro od rok!

O kitajskem horoskopu

Zadnje leto zmaja se je začelo 23. januarja 2012 in trajalo do 10. februarja 2013. Zmaji so ljudje, rojeni v letih 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, prihodnje leto zmaja pa bo 2024. Kitajska astrologija sicer temelji na luninem ciklu, ki traja 12 let. Leta so poimenovali po prvih dvanajstih živalih, ki naj bi se, kot pravi legenda, odzvale Budovem vabilu na slavnostno pojedino, ko se je odpravljal iz tega sveta. Dvanajst prvih živali naj bi bilo: podgana, bivol, tigre, mačka (ponekod zajec), zmaj, kača, konj, koza (tudi ovca), opica, petelin, pes in merjasec. Kitajci pravijo, da se žival, v katerem letu si bil rojen, skriva v tvojem srcu. Kitajci nimajo le 4 osnovnih elementov, temveč pet: kovino, vodo, les, ogenj in zemljo. Vsak element ima svojo pozitivno in negativno silnico, Yin in Yang, ki predstavljata sile, ki vzdržujejo vesolje v ravnovesju.

Glede na leto, v katerem je posameznik rojen, naj bi imel nekatere prirojene lastnosti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578