Moskisvet.com
Tom Daley

Novice

Vsi govorijo samo še o tem, kar je mladenič počel na navijaških tribunah

E.R.
30. 07. 2024 04.00
0

Dobitnik štirih olimpijskih medal je s svojim početjem na tribunah postal prava spletna senzacija.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Britanski skakalec v vodo Tom Daley je tudi na tokratnih olimpijskih igrah navdušil z izvajanjem svojega hobija. Na prvi dan olimpijskih iger v Parizu so namreč 30-letnika opazili, kako na navijaških tribunah med tekmo ženskih skakalk v vodo s trimetrske odskočne ploščadi plete. To so seveda prisotni posneli, njegov video pa je postal viralna senzacija na družbenem omrežju Tik Tok.

Na posnetku je moč videti Toma Daleya, dobitnika štirih olimpijskih medalj, kako kriči in spodbuja plavalke, medtem ko plete britansko zastavo, ki je nato postala del jopice

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na fotografijah Daleyja na dogodku je namreč videti, kako drži rdeče, belo in modro pleten pulover z napisom Daley na eni strani. Daley je sicer prvič postal viralen zaradi svojega hobija pletenja na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

Zakaj Tom Daley plete ?

V intervjuju leta 2022 za TODAY je Daley odkrito pojasnil svoje navdušenje nad pletenjem in dejal, da to zelo rad počne, ker gre za njegov najljubši način za lajšanje stresa. Namreč, po petih letih intenzivnih predpriprav na olimpijske igre v Tokiu, je dejal, da ga je njegov novoodkriti hobi pomagal "rešiti" pred pretiranim razmišljanjem. "

Čeprav treniraš štiri leta – v tem primeru jih je bilo pet zaradi pandemije –, dobiš na koncu samo eno priložnost," je povedal.

Grozno! V takšnih razmerah so nastanjeni olimpijski športniki
Preberi še
Grozno! V takšnih razmerah so nastanjeni olimpijski športniki

Vendar pa je bilo prav pletenje tista "supermoč", ki jo je potreboval, da je domov prinesel zlato.

"Nismo smeli hoditi ven, se družiti in to mi je dalo ogromno časa za pretirano razmišljanje o stvareh," je dejal. "Na koncu sem tako ves čas namenjal pletenju, zato da sem pobegnil pred lastnimi mislimi. To je bila na nek način moja meditacija, ki mi je dala umirjenost."

Leta 2022 je Daley izdal tudi priročnik za pletenje in kvačkanje, naslovil pa ga je z "Made with Love" oziroma Narejeno z ljubeznijo, knjiga pa vsebuje 30 vzorcev.

To počne Đoković pred začetkom olimpijskih iger
Preberi še
To počne Đoković pred začetkom olimpijskih iger

Ali Tom Daley nastopa na olimpijskih igrah v Parizu?

Tom Daley se seveda ni vrnil na svoje pete olimpijske igre, da bi samo pletel na tribunah. Tam se bo dokazal tudi kot tekmovalec, saj bo poskušal novo olimpijsko medaljo osvojiti v skokih v vodo, njegov prvi poskus pa bo v panogi skoka na 10-metrski ploščadi, sinhrono.

Te izkušnje mladi Slovenec nikoli v življenju ne bo pozabil
Preberi še
Te izkušnje mladi Slovenec nikoli v življenju ne bo pozabil

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.today.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549