Moskisvet.com
pogrešani po koncertu in eksploziji

Novice

To so obrazi pogrešanih s koncerta v Manchestru!

Ma.K.
23. 05. 2017 10.19
21

Okrog 20 tisoč oboževalk in oboževalcev priljubljene ameriške pevke Ariane Grande se je včeraj zvečer nič hudega sluteč zbralo na njenem koncertu, pelo in plesalo ob zvokih njene glasbe, ob koncu prijetnega večera pa je nenadoma močno počilo. Eksplozija je bila usodna za več kot 20 ljudi. Številni so bili (nekateri so še vedno) pogrešani, svojci pa jih iščejo tudi s pomočjo družbenih omrežij.

Ni malo takih, ki se jim družbena omrežja zdijo povsem odveč, ki bi najraje videli, da bi z zakonom prepovedali vse Twitterje, Facebooke, Instagrame, Snapchate in ostale platforme, ki v prvi vrsti skrbijo za komunikacijo in zabavo. A včasih so lahko prav ta ista družbena omrežja še kako priročna in uporabna, na kar nakazujejo tudi akcije po včerajšnji eksploziji v Manchestru. Prek družbenih omrežij so svojci namreč iskali domače, ki jih po koncertu niso mogli priklicati, prav tako so prek teh istih platform dobri ljudje iz Manchestra nudili prenočišče vsem, ki zaradi zapor na cesti ter v javnem prometu niso mogli domov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Večina obiskovalcev koncerta priljubljene ameriške pevke, 23-letne  Ariane Grande, je bilo najstnikov, nekateri so se na koncert odpravili v družbi staršev, druge so ti po koncertu čakali pred vhodom. A čakanje se je za mnoge sprevrglo v nočno moro. Veliko jih je naposled le zagledalo svoje otroke, nekateri te sreče niso imeli. A niso čakali križem rok. Na družbenih omrežjih se je nemudoma sprožila iskalna akcija. Družine in prijatelji so začeli množično objavljati fotografije pogrešanih pod 'hashtagom' #missingManchester. V okviru tega je nastal kolaž pogrešanih – koliko izmed njih je še vedno pogrešanih ali proglašenih za preminule, ni znano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prav tako na družbenih omrežjih, pod 'hashtagom' #roomformanchester, so domačini nemudoma začeli ponujati prenočišče vsem tistim obiskovalkam in obiskovalcem koncerta, ki se zaradi zapor na cestah in v javnem prometu niso mogli odpraviti proti domu. Taksisti so pozneje nudili zastonj prevoze s prizorišča, prav tako naj bi po poročanju nemških medijev nek hotel v bližini prizorišča ponudil proste sobe ducatom otrok, ki so bili na koncertu brez spremstva staršev in so bili v hudem šoku. Čeprav je torej včerajšnja eksplozija zaznamovala življenja na tisoče mladih, pa je tudi še tesneje povezala ljudi. Vsi skupaj so odločeni, da se nasilje in teror morata nehati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549