Moskisvet.com
Mina Lavtižar in Peter Prevc - 1

Novice

To je Tina Maze sporočila Prevčevi Mini

N.J.
18. 02. 2016 13.13
31

Mina Lavtižar Mercuzza je dekle, ki našemu orlu Petru Prevcu ves čas stoji ob strani in ga podpira. Slovenija jo je bolje spoznala predvsem po tem, ko je po novoletni turneji za zlatega Prevca izdelala torto v obliki orla in objavila ganljiv zapis na svojem Facebook profilu. Tokrat je sporočilo Mini poslala slovenska smučarska šampionka Tina Maze.

»Naj bo tvoja pot TVOJA. Pero že ima krila, tebi pa jih z veseljem podarim jaz. Tina,« je zapisala Tina Maze in sporočilo skupaj z uhančki v obliki kril poslala Mini. Tega ne bi vedeli, če ne bi svoje velikodušne poteze Tina delila s svojimi oboževalci na Facebooku.

 

Ravno poslano draga Mina... naj te lepo krasijo. :) Just sent it to dear Mina....As it's the same name, I attached...

Objavil/a Tina Maze dne 17. februar 2016


Poleg je Tina pripela še povezavo do pesmi Parole parole (besede besede), ki sta jo leta 1972 skupaj prepevala Mina in Adriano Celentano. Lepa gesta, ni kaj.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: AP

Prevčev zaslužek daleč od sanjskega

Peter Prevc letošnjo zimo piše zgodovino, podira rekorde in združuje Slovence. Čeprav tega zagotovo ne počne zaradi denarja, je zaslužek vseeno nekaj, kar športniku takega kova pripada. A njegov zaslužek je daleč od bajnega.

S kar 11 zmagami na 23 tekmah je letos Peter Prevc zaslužil nekaj več kot 154.000 evrov. Poleg tega je prejel na novoletni turneji za skupno zmago dobrih 18 tisočakov ter dvakrat po 2.000 evrov na kvalifikacijah na novoletni turneji. Vsega se je tako nabralo za nekaj več kot 176 tisoč evrov. Gre seveda za bruto znesek. Skoraj polovico bo moral plačati dacarjem in ostalo mu bo manj kot 100 tisočakov. To pa je neprimerljivo z zneski, ki jih na svoj bančni račun prejemajo nekateri drugi slovenski športniki.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: AP

Najbolje plačani slovenski športnik je Goran Dragić, eden najboljših organizatorjev igra v ligi NBA in na svetu, ki ima z Miami Heat podpisano pogodbo za 15 milijonov evrov na leto (bruto). Lani je podpisal petletno pogodbo v vrednosti 85 mio dolarjev, kar je približno 77 mio evrov. Košarkar Beno Udrih zasluži dobra 2 mio dolarjev letno (nekaj več kot 1,6 mio evrov). Podoben znesek, to je okoli 2,5 mio letno prejema tudi vratar Interja a, ki je v začetku januarja podpisal pogodbo do leta 2019. Prejema še številne bonuse, kar skupno nanese na okoli 3 mio evrov letno.

Nedavno je za val navdušenja poskrbel Anže kopitar, ki je podpisal pogodbo z LA Kings, in sicer za 80 mio dolarjev (73 mio evrov). Letno bo prejel nekaj več kot 9 mio evrov.

 

 

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578