Moskisvet.com
pravi Forrest Gump - 2

Novice

To je pravi Forrest Gump!

N.J.
29. 05. 2015 09.13
13

Se spomnite legendarnega filma, v katerem Tom Hanks igra podpovprečno inteligentnega, a svojim načelom zvestega in prikupnega Forresta Gumpa, ki mu nekega dne, ko se zbudi brez svoje drage, zapaše teči ... in teče vrsto dni in noči? 36-letnega Patricka Sweeneyja iz Los Angelesa so okronali za pravega Forresta Gumpa, potem ko se je od doma odpravil na tek na drugo stran Amerike, do Bostona.

V nekaj manj kot 4 mesecih, v 114 dneh, je pretekel neverjetnih 5.400 kilometrov in v povprečju pretekel 47 kilometrov na dan. Sprva se je podviga lotil tako, da si je zadal cilj vsak dan preteči razdaljo maratona, nato je razdaljo povečal na 64 kilometrov dnevno. Patrick maraton sicer preteče v 2 urah in 37 minutah in pravi, da se mu včasih zdi, da bi lahko neskončno tekel. Pot je planiral iz dneva v dan, tako kot bi se odpravil na sprehod. Pomagal si je z Google Maps.

Prav zaradi vseh teh dejstev so ga mediji okronali za resničnega Forresta Gumpa.

Pozitivna presenečenja na poti

Da ne bi bilo preveč 'preprosto', si je izziv nekoliko popestril, ko je tekel bos, občasno tudi v sandalih. In če bi kdo pomislil, da je za njim skoraj 4 meseca osame in dolgčasa, Patrick pravi ravno nasprotno – pot je bila menda izjemno razburljiva. »Na poti sem našel veliko odpadkov, pa tudi dobrih stvari. Našel sem celo diamantni prstan v škatlici! Moja teorija pravi, da je ona rekla 'ne', moški pa je v jezi zabrisal prstan s škatlico vred skozi okno,« je šaljivo povedal. Kot je pojasnil, je na poti naletel na vrsto dobrih ljudi. Ker je tekel brez majice in v sandalih, mu je voznik šolskega avtobusa recimo podaril 10 dolarjev, naj si privošči nekaj za pojest, ko mu je pojasnil, da teče za dober namen preko Amerike, pa je še naprej vztrajal. Vzel je denar in ga dal v dobrodelni namen. Menda mu je kar nekaj ljudi ponujalo denar, nekdo mu je ponudil jakno. »Ljudje so res prisrčni,« je dodal.

Po 114 dneh je Sweeney pretekel razdaljo, ki je enaka 128 maratonom, in prispel na cilj – cilj Bostonskega maratona. Verjetno pa ni treba posebej poudarjati, da se je v teh štirih mesecih močno spremenil tudi njegov videz.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549