Moskisvet.com
brezdomec - 1

Glasba

To je Donald, brezdomec z zlatimi rokami

N.J.
09. 07. 2015 14.07
7

Donald je brezdomec, ki osvaja množice na ulicah Sarasote na Floridi. Študiral je glasbo, a študija ni zaključil, nato pa je tragičen dogodek njegovo življenje postavil na glavo.

brezdomec - 1
brezdomec - 1 FOTO: YouTube

51-letni brezdomec Donald Gould je postal svetovna atrakcija po tem, ko je kar na ulici zaigral Come Sail Away, posnetek njegovega igranja pa je v dobrem tednu dosegel več kot 8 milijonov ogledov.

Nekoč je živel povsem običajno življenje. Po tragični smrti žene, ki je storila samomor leta 1998, in to tako, da je vzela prevelik odmerek morfija, je tudi sam zapadel v hudo stisko. Pričel je uživati droge in njegovo življenje se je obrnilo na glavo. Izgubil je skrbništvo nad sinom: deček Donny je bil tedaj star komaj 3 leta. Za njim je izgubil vsako sled. »Vedno sem ga ljubil, od trenutka, ko se je rodil. Nikoli ga ne bom nehal imeti rad,« je dodal.

Nekoč je bil pripadnik ameriških marincev. Bil je menda tudi na misiji, po vrnitvi, ko je zapustil vojaške vrste, pa ni več našel službe. Težka ekonomska situacija ga je pahnila čez rob in ostal je brez strehe nad glavo. Zdaj bi rad znova zaživel normalno življenje, a najprej želi poiskati sina. »Glasba me je vodila do 21. leta, zdaj pa mi pomaga, da se znova povežem s sinom,« je dejal Donald, ki že sedem let živi kot brezdomec na ulici..

brezdomec - 2
brezdomec - 2 FOTO: YouTube

Po tem, ko so člani družine, ki je Donnyja posvojila, videli videoposnetek Donaldovega igranja klavirja, so se oglasili na 24 Hour News 8. Donny danes menda živi v West Michiganu. Zanj je po odvzemu skrbništva skrbela njegova babica, ker pa je imela pri tem težave, sta ga posvojila Darryl in Terri (mediji so izdali le njuni imeni). »Molila sva za kaj takega in zdi se, da nas je Bog pripeljal do njega,« je dejal Derryl za medije glede posvojitve Donnyja. »Šla sva ponj in ko sva ga pripeljala domov, se nama je zdelo, da je z nama od nekdaj.«

Donny je zdaj star 18 let, je maturiral, rad igra košarko in je že začel s prvim delom. Biološkega očeta se sicer ne spomni, a vseeno je Donny priznal, da je velikokrat razmišljal o njem. »Spraševal sem se, kje je in kaj počne,« je zaupal. A ne on in ne posvojitelja – nihče ni imel nobenega stika z Donaldom.

Dobrodelna fundacija gofundme.com je sprožila akcijo, da bi mu pomagali. Zbrali so že za več kot 30.000 dolarjev donacij, ko so ga vprašali, kaj zna delati, da bi mu pomagali poiskati službo, pa je odvrnil, da bi se znašel v gradbeništvu. Pri 'Inside Edition' so mu pripravili tudi preobrazbo. Postrigli so mu lase, uredili brado. »Ljudje me ne bodo prepoznali,« se je na koncu pohvalil Donald, ki je sicer od nekdaj želel postati učitelj glasbe. Se mu bodo sanje končno uresničile?

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578