Moskisvet.com
Tilen Deško - 1

Kofein

Tilen: Brez dlake na jeziku o šefu Binetu, šovu in sotekmovalcih

Nataša Jurca
29. 10. 2013 13.29
75

Za 32-letnega Primorca se je boj za 50.000 evrov v najslavnejši gostilni v Sloveniji zaključil. Potem ko so mu vroči stol na sobotnih nominacijah namenili njegovi sotekmovalci v šovu Gostilna išče šefa, so se tako odločili še gledalci. Tilen Deško je bil nad odločitvijo občinstva vidno razočaran, večera pa po zaključku oddaje zanj še ni bilo konec.

Simpatičnega in nasmejanega Primorca je zvečer po zaključku oddaje čakalo še slovo od šefa, tako je do svoje postelje prišel šele ob štirih zjutraj. Zjutraj si je privoščil prepotreben spanec, po nekaj neuspešnih poskusih pa nam ga je le uspelo predramiti. "Če greš ob štirih zjutraj spat, veš, da ti ob 11 ni ravno prijetno, da te nekdo gnjavi," nam je dejal v šali, ko nam ga je le uspelo priklicati. No, kljub napornemu večeru si je Tilen le vzel nekaj minut za pogovor z nami in nam zaupal nekaj svojih občutkov.

Gostilna išče šefa oddaja v živo - 6
Gostilna išče šefa oddaja v živo - 6 FOTO: Aljoša Kravanja
Kako veliko je bilo razočaranje, ko si izvedel, da je zate zgodba v Gostilni zaključena?

Razočaranje je bilo ogromno in na žalost se je to poglavje zame zaključilo. V sebi sem sicer čutil, da je moje mesto še vedno v šovu, ampak dejstvo je, da je vsega lepega enkrat konec. Ko se konča, se konča. In kot sem dejal že v včerajšnji oddaji, 'kdor se zareče se opeče'. Ko sem rekel, da Lidija ne zna voditi skupine, sem se opekel. Prav to, da nisem znal voditi skupine, se je namreč meni zgodilo v četrtek. Pa čeprav vodenje zame ni bila novost. Vse te stvari sem jaz že delal. In mi je žal, da mi ni uspelo. Včeraj sem se potem, ko sem imel zadnji intervju v gostilni, tudi zjokal. Ko sem se moral posloviti od Bineta in gostilne, me je močno ganilo. Res mi ni bilo vseeno.

Sotekmovalci so ti očitali, da si preglasen, zmeden, da preveč in preglasno govoriš in premalo dokažeš. Kaj praviš na njihove komentarje?

Poglejte ... Bom rekel tako. Z nekaj komentarji se strinjam, z nekaterimi se pa ne strinjam. Naj vsakdo poskusi sodelovati v takšnem resničnostnem šovu pa bo videl, kako je. Že od vsega začetka se je med nami govorilo, da smo moški takšni, da pametujemo, da govorimo, kako vse obvladamo in da se bodo ženske vse same naučile. Pri tem sem bil glasen in sem veliko govoril, a moja glasnost ni bila mišljena kot pametovanje. Govoril sem, ker sem hotel deliti svoje izkušnje s šibkejšimi in pomagati. Če kdo želi, me lahko posluša in kaj odnese od tega. Lahko pa dela po svoje in pride do istega zaključka veliko kasneje.

Šov Gostilna išče šefa lahko 24 ur na dan v živo spremljate na VOYO!
O tvojem pametovanju je imela veliko povedati ravno Irena ...

Ma ja, valda ... Je mlada, ima 20 let, ima občutek, da obvlada vse, da ima največ pojma o vsem ... A dejstvo je, da če poslušaš človeka, ki ve nekaj več od tebe in ima več izkušenj kot ti, veliko hitreje dojameš določene stvari.

Kako pa si se drugače razumel z drugimi sotekmovalci?

Mislim, da smo se odlično 'poštekali'. Pozitivno me je najbolj presenetila Martina, ki je pred začetkom šova sploh nisem poznal. Tudi z 'Irenco' sem se takoj razumel. Vsaj tak občutek sem imel, čeprav sem zdaj iz zunanjega sveta slišal, da marsikaj o tem ne drži ... No, bom še naprej raje govoril o situaciji in občutkih, ki sem jih dobil, ko sem bil še v šovu. Ko prideš ven iz šova, namreč slišiš marsikaj ... No, z Ireno sva včeraj po oddaji razčistila veliko stvari. Povedala sva si, kaj gre komu na živce, zgladila sva spore in ustvarila pristen stik 20-letnice z 32-letnikom. Je 'faca' punca, za svoja leta je zrela, ima neke osnove, vedar pa ni še dovolj izkušena ... Bo morala še veliko v življenju pretrpeti in pridobiti kakšne pomembnejše izkušnje, da bo postala zrela, zrela, zrela ... In da se bo razvila v kompletno osebo.

Zunanji opazovalci, ki smo spremljali dogajanje v Gostilni, smo dobili občutek, da težko prenašaš pritisk in takrat namesto da zagrabiš vajeti v svoje roke, popustiš. Si tudi sicer v življenju takšen?

Ne, to ni res. Ne popustim pod pritiskom. V resnici obožujem pritisk. Je pa trik v tem, da sem sam sebi povzročal največji pritisk. Podlegel sem lastnemu pritisku in v preveliki želji po dokazuovanju mi ni zneslo. Na žalost.

Gostilna išče šefa oddaja v živo - 6
Gostilna išče šefa oddaja v živo - 6 FOTO: Aljoša Kravanja
Bi se kot vodja drugače izkazal v črni skupini?

Ja, prav gotovo. Za moj odhod sicer ni bila kriva rdeča skupina, je pa res, da se z rdečimi nisem ujel. Tomaž mi je že takoj, ko so me dodelili v rdečo skupino, rekel: "Ma bogi ti, kam so te dali". In res je, ni mi bilo 'kul'. Preden so nas razdelili v skupine, sem se veliko družil z osebami, ki so pristale v črni skupini. In ko potem padeš v drugo skupino, nekam, kjer so vsi proti tebi, to ni lep občutek. Ne moreš se sestaviti, nikogar ni, ki bi te podpiral, vsi te pustijo pri miru in tam, kjer si. Mi je bilo kar neprijetno ... Prvi teden, ko sem prišel v skupino, sem se rdečih članov prav zato najprej malo izogibal.

Kaj misliš da je bil razlog, da so te sotekmovalci nominirali?

Četrtek. Četrtkova zmeda.

Komentatorji so te včeraj v oddaji odkrito skritizirali. Kako si se takrat počutil?

Ja, ja ta je bila lepa ... Ma v bistvu sem že takoj po sobotnih nominacijah začutil, da bom odšel domov. Komentarji me niso prizadeli. Sicer sem si na trenutke želel komentatorjem povedati marsikaj nazaj, a je včasih bolje biti tiho. To se potem naučiš v šovu - da je včasih bolje biti tiho in si misliti svoje ...

Kaj pa šef Bine? Kakšen vtis je naredil nate?

Bine je car! Upam, da se bova družila še po šovu. Oziroma, če bi se kdaj pokazala kakšna možnost, da bi kadar koli lahko delal z njim, potem sploh ne bi razmišljal. Takoj bi bil za. Ker mi je resnično dal ogromno. Dal mi je prijateljstvo, je pristen človek, dal mi je ogromno novih idej, naučil me je novih trikov ... Na splošno sem se od njega veliko naučil o gostinstvu. Nekaj sem že vedel prej, veliko pa me je naučil on. Določene stvari nam je pokazal kar sam od sebe, ne da bi ga kdo kaj vprašal. O njem lahko rečem le, da je kompleten kuhar. Če se z njim zaštekaš še prijateljsko, pa je to še stokrat boljše! V resnici je še veliko boljši kot po televiziji. Je sproščen, zabaven ... On nas je prišel pozdravit v hišo ... Jaz tega prej nisem nikoli doživel. Je res pravi dečko, ki bi si ga vsakdo želel imeti za šefa.

Kaj pa so po tvojem lastnosti dobrega šefa?

Komunikativnost, dober odnos do delavcev, sposobnost vodenja, spospobnost hitrega razmišljanja, mora se znajt v paniki, mora znati hitro ukrepati.

Kaj je tisto, kar ti bo iz šova ostalo najbojlj v spominu?

Najbolj prav gotovo Bine in to, da mi je, glede na konkurenco na avdicijah, omogočil sodelovanje v gostilni. Poleg Bineta pa tudi Tomaž in Martina. Sta dva najbolj odkrita človeka v šovu. Z nekaterimi bomo 100-odstotno še ostali naprej v stiku. V šovu je med nami nastal nek pristen odnos. Veliko stvari smo si povedali v obraz ... Zmenili pa smo se tudi že, da bom poleti organiziral kakšen žur pri meni doma, tako da se bomo zagotovo kaj videli.

Komu najbolj privoščiš zmago?

Včeraj sem sicer dejal, da zmago privoščim samo Tomažu, v resnici pa Tomažu in Martini. Kot sem že povedal, sta najbolj iskreni osebi, ki ne govorita za hrbtom, ampak povesta vse v obraz.

Si boš zdaj, ko si doma, ogledal posnetke za nazaj?

Da, zagotovo.

Tilen Deško - 1
Tilen Deško - 1 FOTO: POP TV

Z dekletom sta se v šovu javno zaročila. Zakaj si se odločil za takšen korak pred celo Slovenijo?

Želel sem ji pričarati ta trenutek, da ga ne bo nikoli pozabila. O zaroki pa sem razmišljal tudi že prej, tako da bi jo za roko zaprosil v vakem primeru, tudi če ne bi šel v šov. Potem so sicer vsi govorili, da sem zaroko izkoristil za šov ... Ne, to ni res. Prstan sem kupil že veliko preden sem vedel, da bom sodeloval v šovu. Ko pa sem izvedel, da sem izbran, sem se najprej pozanimal, če jo lahko zaprosim sredi oddaje. In ko so mi dovolili, sem se odločil, da bom z zaroko počakal do oddaje. Sicer bi jo zaprosil septembra.

Sta se po oddaji že videla?

Ne, nisva se še... Kateri dan je že danes? Torek, a ne ... No, jaz sem danes na Dolenjskem pri njej doma, ker mi je bilo po oddaji bliže, da se ne vozim ponoči na Primorsko, ona pa je na Šaredu, pri meni doma ... Videla se bova jutri, sicer pa komaj čakam, da jo vidim.

Kakšni pa so tvoji načrti za naprej?

Moja zgodba v Luki Koper se je končala. Pred odhodom v šov sem čakal na plačo, pa je takrat nisem dobil ... Tako da sem odločen, da se bom od zdaj naprej spet ukvarjal z gostinstvom. Upam, da se mi bodo kje odprla vrata. Če dobim kakšno ponudbo, grem takoj delat.
 

KOMENTARJI (75)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578