Moskisvet.com
image (28)

Novice

'The Rock' v zaporu

N.J.
04. 09. 2015 10.31
8

Dwayne 'The Rock' Johnson je obiskal zapor in nekaj svojega časa in pozornosti namenil resničnim zapornikom, ki so se udeležili 6-mesečnega 'boot campa'. The Rock, kakor imenujejo mišičnjaka Dwayna Johnsona, trenutno snema dokumentarni film z naslovom Rock & A Hard Place, ki bo ponudil vpogled v zapore in prevzgojne zavode v Miamiju. Johnson, ki je zadnje čase tako precej v zaporniških vodah, je obiskal skupino miamijskih zapornikov, ki so ravno zaključili šolanje.

»Čestitke, vsi smo zelo zelo ponosni na vas,« jih je nagovoril. Dogodek je igralec sam omenil tudi na svojem Instagramu, in sicer je zapisal: »Velik dan danes ... pred 6 meseci so bili vsi ti mladi fantje še obsojeni na zaporno kazen od pet let do dosmrtne zaradi različnih zločinov, od ropa do umorov. Na dan sojenja so sprejeli, da jih namesto v zapor pošljejo na ekstremno težaven tečaj.« Nato je še dodal, da jim je že prvi dan dejal, da jih bo v začetku gotovo zlomilo, in to na način, ki si ga ne morejo predstavljati. »A če boste vztrajali in ne boste odnehali, boste postali boljši ljudje,« je še pristavil. Ob zaključku težkega tečaja so se slovesnosti udeležili tudi sorodniki obsojencev, vključno s sodnikom Jasonom Blochom, ki je zagovornik tega programa. »Več kot 90 odstotkov oseb, ki zaključijo tečaj, se nikoli več ne vrne na stara pota,« je dejal.

Dva izmed kadetov tečaja nista opravila in so ju poslali nazaj v njuni celici, saj sta tekom tečaja storila zločin. Kakšnega, mediji ne poročajo. »Sledil sem njunemu napredku v zadnjih mesecih in danes bi lahko zaključila s tečajem in bi bila svobodna moške. Zdaj je konec, njuna prihodnost je zapečatena,« je svoje razočaranje Johnson zabeležil na spletu. Preostali možje so zdaj odkorakali kot svobodni možje. Na koncu je vsem namenil še pozitivno misel: »Kot sem že dejal ... nekaj nas potre, a znamo vstati. Lekcija naučena, Ostanite močni.« Johnson je med drugim za medije zaupal, da je navdih za snemanje dokumentarca črpal iz lastnih težav z zakoni, ki jih je imel v preteklosti. »Ko sem bil star 13, 14 let, se je začelo z aretacijami, počel sem stvari, ki jih ne bi smel,« je dejal. »In želel sem, da vidijo, da življenje teče dalje in da jih čaka nova priložnost.«

 

A photo posted by therock (@therock) on

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578