Moskisvet.com
image (28)

Novice

Teroristi napadajo s smrtonosnimi žarki

A.M.
21. 06. 2013 15.01
6

Kar se je zdelo kot predmet znanstvenofantastičnih filmov, vse bolj postaja resničnost – ameriški organi pregona so zasegli srhljivo rentgensko orožje.

Smrtonosni rentgenski top sicer še ni deloval, vendar sta oba osumljenca že skoraj uresničila svoj peklenski načrt, ko jima je na prste stopil FBI. 49-letni Glendon Scott Crawford in 54-letni Eric J. Feight sta bila zaposlena pri ameriškem elektronskem gigantu GE. Nameravala sta izdelati ’’zmogljiv rentgenski sistem, ki bi ga naložila na dostavno vozilo, aktivirati pa bi ga bilo moč na daljavo in brez vsakršnih opaznih znakov’’, orožje pa sta ’ljubkovalno’ poimenovala ’’Hirošima s pritiskom na stikalo’’.


’Dimitri’ in ’Yoda’, kot sta se oba moška poimenovala, sta ustanovila podtalno skupino ’Ceh’. Odkar jima je na sled prišel FBI, sta orožje poskušala prodati judovskim terorističnim skupinam in rasističnemu belskemu združenju Ku Klux Klan. Ti so nameravali dostavnike s takšnim orožjem parkirati na javnih shodih, aktivirati napravo z varne oddaljenosti, vsi prisotni pa bi posledice močnega sevanja občutili šele čez nekaj dni.

Z njima so stopili v stik tajni agenti FBI, ki so jima ponudili rentgenske cevi za izdelavo orožja. Pod krinko so se z obema moškima večkrat sestali in ju na koncu aretirali in zasegli orožje. Strokovnjaki si niso povsem edini ali bi takšno žarčenje zares povzročilo resne telesne poškodbe, tudi če bi orožje delovalo.


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549