Moskisvet.com
Fannemel in Prevc

Novice

Teorija zarote: So Prevca oropali rekorda?!

N.J.
20. 02. 2015 07.38
36

Na spletu so se pojavila številna namigovanja, da so Norvežani ogoljufali našega vrhunskega skakalca Petra Prevca in da bi moral biti on še vedno nosilec svetovnega rekorda, ki ga je imel sicer v lasti le 23 ur. Kdo je skočil dlje – Prevc ali Anders Fannemel?

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Damjan Žibert

Norvežan Fannemel se je s kar 251,5 metra dolgim skokom pridružil Petru Prevcu v klubu tistih, ki so premagali magično mejo četrt kilometra. Glede na to, da je Norvežanov rekord padel le 23 ur po Prevčevem, so se pojavila številna namigovanja, da so rezultat pri smučarksih skokih priredili, da bi imeli Norvežani na svoji skakalnici svoj svetovni rekord. A podrobnejši ogledi posnetkov so pokazali, da so bile meritve pravzaprav pravilne in je Norvežan res skočil dlje.

Na YouTubu se je pojavil tudi posnetek, ki prikazuje, da je Fannemel Prevčev rekord presegel morda za meter in ne za meter in pol, a še vedno drži, da je Fannemel svetovni rekorder. Nekateri namigujejo tudi, da je celo meter v resnici preveč in da nov rekord ni postavljen na razdalji 251,5 metra, temveč 250,5 metra.

Sporno po tekmi svetovnega pokala v Vikersundu se je mnogim zdelo, da Prevc na stopničkah ni slišal naše himne Zdravljice. Organizatorji se imajo sicer možnost odločiti, ali bodo himno predvajali ali ne, a se za podelitev brez himne le redko kdo odloči. So pa ob Prevčevem svetovnem rekordu v zrak spustili ognjemet in tako poskrbeli, da je bilo vse skupaj vseeno veličastno. Bo Prevc kmalu spet presenetil in ob naslednji priložnosti postavil nov rekord? Mi bomo vsekakor stiskali pesti za vse naše skakalce. Konec marca nas čaka še ena poslastica – poleti v Planici. Pustimo se presenetiti, morda pa bomo nov rekord dobili kar na domačem terenu!
 

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578