Moskisvet.com
Žensko oprsje je pravi magnet za moške oči. Kako tudi ne bi bilo, ko pa so prsi tako vsestranske, posebne in erotične

Novice

Tako so videti v resnici!

M.K.
19. 09. 2014 08.04
15

Kar priznajmo si, moški se še kako radi zagledamo v ženske prsi. Verjetno še raje kot v obraz, dolge noge ali zadnjo plat. Sploh če so ravno prav razkrite. Ženske imajo glede te naše šibke točke različna mnenja. Nekatere se strinjajo, spet druge zavijajo z očmi. Sedaj nam je morda nekoliko bolj jasno, zakaj je temu tako.

Žensko oprsje je pravi magnet za moške oči. Kako tudi ne bi bilo, ko pa so prsi tako vsestranske, posebne in erotične
Žensko oprsje je pravi magnet za moške oči. Kako tudi ne bi bilo, ko pa so prsi tako vsestranske, posebne in erotične FOTO: Profimedia
Žensko oprsje je nekaj posebnega. Celo za nas moške. Kako tudi ne bi bilo, ko pa je tako vsestransko. Prsi nam lahko odlično služijo med predigro, obenem pa preko njih naše partnerice v prvih mesecih življenja hranijo naše potomce. A če mi oprsja razlikujemo samo po številkah košaric, je ženski pogled na ta del telesa očitno (kako značilno!) veliko bolj kompleksen.

Prsi, ki služijo projektu

200 golih ženskih dojk na eni fotografiji. Za njimi stoji 100 ženskih obrazov, ki jih prevevajo povsem različna čustva o svojih prsih. Vsem pa je skupno to, da želijo svetu predstaviti jasno sliko o tem, kako so v resnici videti ženske prsi – brez operativnih ali programskih posegov in popravkov. Da bi predstavila vidik tipične ženske, je britanska fotografinja Laura Dodsworth preko 'Kickstarterja' zbirala denar za projekt, pri katerem je želela ustvariti slikanico fotografij in zgodb 100 žensk ter njihovih oprsij. Uspelo ji je in tako je nastala 'gola resničnost'.

Za potrebe projekta 'Bare reality' oziroma 'Gola resničnost' je Dodsworthova k sodelovanju povabila 100 žensk, ki so bile pripravljene njenemu fotografskemu objektivu pokazati svoje golo oprsje. V javnosti so ženske prsi namreč vedno v središču pozornosti, ne glede na to, ali gre za fotografijo doječe matere, ki se pojavi na družbenem omrežju ali za Rihannini pobegli 'prijateljici', ki jih v svoj objektiv ujamejo vedno pripravljeni paparaci. A kaj pravzaprav ženske same menijo o svojem oprsju?

Moške je želela postaviti na realna tla

»Ko govorimo o prsih, govorimo o intimnih aspektih ženskega življenja. Z njimi je povezano odraščanje, spolnost, dojenje, zdravje, rak, staranje, torej slika našega telesa v različnih obdobjih življenja, kot jo vidimo same,« pravi Dodsworthova, ki je novinarjem v enem izmed intervjujev priznala, da se je projekta med drugim lotila tudi zato, da bi moške postavila na realna tla ter jim skušala dopovedati, da je tisto, kar vidijo v raznih pornografskih filmih ter revijah, vse prej kot resnično in da popolnosti, kot jo pričakujejo, enostavno ni. »Vsaka ženska je po svoje popolna, vsekakor pa edinstvena – s svojim oprsjem vred,« je dejala odločno.

Fotografije do pasu golih žensk so tako različne, kot so one same: stare med 19 in 101 let, s košaricami od AAA do K. Med njimi so budistične nune, striptizete, junakinje, ki so premagale raka dojk, mladenke, pred katerimi je še vse življenje, babice ... Vsaka s svojim edinstvenim oprsjem, vsaka s svojo čustveno zgodbo.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578