Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Novo o Schumacherju! Medtem pri Mercedesu ...

N.J.
27. 05. 2014 08.18
53

Po zadnjih novicah Michael Schumacher, ki leži v bolnišnici že vse od 29. decembra 2013, ko se je poškodoval med smučanjem v francoskem Meribellu, na trenutke pridobiva zavest in komunicira z okolico, je v kratki izjavi, kot poročajo hrvaški mediji, za javnost včeraj pojasnila njegova predstavnica za medije Sabine Kehm. No, medtem ko legenda formule 1 počasi okreva, pa so pri Mercedesu skoraj že pozabili nanj ...

V tem času je formula 1 na svojem vrhuncu. Pretekli vikend je bila na sporedu namreč najbolj pričakovana dirka leta, Velika nagrada Monaka. Na dirki je slavil mercedesov dirkač Nico Rosberg, na drugo mesto pa se je uvrstil njegovi moštveni kolega Lewis Hamilton. Mercedes je tako še enkrat potrdil svojo nadvlado v letošnji sezoni Formule 1. Nemci so namreč na šesti dirki zabeležili že šesto zaporedno zmago, kar petič zaporedoma pa se lahko pohvalijo z dvojnim vodstvom.

Čeprav je sezona bleščeča, pa so odnosi v ekipi vse prej kot to. Že dolgo je namreč znano, da se dirkača Nico Rosberg, ki je trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku, in Lewis Hamilton, ki svojemu moštvenemu kolegu s štirimi točkami zaostanka diha za vrat, ne razumeta ravno najbolje. Še več, na podiju se tokrat nista niti pozdravila, kaj šele, da bi proslavljala skupaj. Čeprav se spor vleče že dolgo, je Lewisu tokrat očitno prekipelo, ko je Nico na nekoliko sporen način osvojil Pole Position.

Zmaga in spor med dirkačema pa še zdaleč nista edina razloga, zakaj te dni moštvo Mercedesa polni medijski prostor. Mnoge je namreč zmotila tudi objava moštva na družbenem omrežju Twitter, v kateri so zapisali, da je Nico Rosberg že drugič zaporedoma osvojil zmago na dirki za Veliko nagrado Monaka in da je prvi dirkač po Ayrtonu Senni, ki mu je uspel takšen uspeh. Napaka, kajti po Senni je takšen dosežek uspel tudi legendarnemu Michaelu Schumacherju, ki je za Mercedes vozil med leti 2010 in 2012. Michael je namreč v Monaku slavil leta 1994 in 1995.

Na napisan tvit se je usul plaz komentarjev, iz moštva pa so zatem čivknili še enkrat. Zapisali so: "Prvi dirkač, ki je v Monaku zmagal dvakrat zaporedoma z istim moštvom." Še ena napaka! Michael je namreč tako leta '94 kot tudi '95 namreč zmagal za moštvo Benetton.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549