Moskisvet.com
Nasilje

Novice

Je to edina rešitev?

N.J.
30. 10. 2017 13.00
6

Samoobramba je v teh časih še kako pomembna in vsaka spretnost, ki se je naučimo, nam lahko v določeni situaciji pride prav. Pred vami je posnetek, ki prikazuje enega izmed načinov, kako lahko obvladate nekoga, ki vam uperi pištolo v glavo.

Nasilje
Nasilje FOTO: Thinkstock

Victor Marx je nekdanji pripadnik ameriških marincev, ki je kot otrok odraščal v nasilju. Njegova mama je po ločitvi od njegovega očeta zamenjala več partnerjev in štirje izmed njih so ga zlorabljali. Zamenjal je 14 šol in v času do konca srednje šole je zamenjal kar 17 bivališč. Njegovo otroštvo je bilo vse prej kot enostavno in Victor je disciplino in strast našel v borilnih veščinah. Posvetil se je Keichu-Do karateju, ki je mešanica karateja, jiu-jitsuja in boksa, namenjena samoobrambi. Vsebuje torej elemente karateja, juda, jiu-jitsuja, boksa, ameriškega wrestlinga in uličnih obrambnih tehnik. Marx si je prislužil črni pas - 7. Dan in je vojni veteran, ki je služil v enoti marincev. Ko je bil že odrasel, se je zbližal s svojim biološkim očetom, kar je močno vplivalo na njegovo življenje, v katerem se posveča pomoči potrebnim. Ustanovil je tudi organizacijo All Things Possible (ATP), ki temelji na veri in v sklopu katere pomaga otrokom, ki so žrtve nasilja, da se rešijo nasilja in jim pomaga pri celjenju vseh duševnih ran, ki jim jih je doživljanje nasilja pustilo. Leta 2014 je začel pomagati tudi otrokom na severu Iraka.

Victor Max med drugim osvešča in poučuje ljudi, kako preživeti v najrazličnejših nevarnih situacijah. Max je sicer rekorder v hitrostni razorožitvi. Videoposnetek, v katerem pokaže, kako razorožiti nepridiprava, ki vam drži pištolo prislonjeno na glavo, je objavil že pred leti, a vseeno ni odveč, če si ga ogledate. Video sicer ne prikazuje resničnega treninga samoobrambnih tehnik, temveč je le prikaz za pritegnitev pozornosti širše možnosti, kot je sam zapisal pod objavo posnetka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578